• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Elektroprenos BiH": Mijatović v.d. direktora!

Upravni odbor "Elektroprenosa BiH" imenovao je Dušana Mijatovića za vršioca dužnosti generalnog direktora.

 "Elektroprenos BiH": Mijatović v.d. direktora! Izvor: MONDO

Premijeri RS i FBiH dali su saglasnost na odluku UO "Elektroprenosa BiH" kojom se imenuju v.d. generalnog direktora i izvršni direktori.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik je istakao da to znači da ne važe odluke visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa "Elektroprenosom".

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je ovo dio zajedničkog dogovora koji je postigao sa premijerom Federacije BiH Musatafom Mujezinovićem da se neće primjenjivati zakoni koje je nametnuo Incko.

"Odobrenje je u skladu sa zaključcima sa sastanka predsjednika vlada RS i FBiH, održanog 6. novembra, o pitanju funkcionisanja kompanije `Elektroprenos BiH`", saopšteno je iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

Vinko Vukić imenovan je za v.d. izvršnog direktora za rad i održavanje sistema, Zlatko Vidović za v.d. izvršnog direktora za finansije i administraciju i Ramiz Mehmedagić za v.d. izvršnog direktora za pravne poslove.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je 18. septembra zakone kojima se reguliše rad kompanije "Elektroprenos BiH", ali je Vlada RS te naredbe odbacila uz obrazloženje da zadiru u vlasničke odnose i krše prava akcionara.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE