• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Srpskoj potrebni strani investitori

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da su Srpskoj potrebni strani investitori, ali da je neophodno pružiti što snažniju podršku domaćim investiorima.

 Dodik: Srpskoj potrebni strani investitori Izvor: Anadolija/Denis Zuberi
Izvor: Anadolija/Denis Zuberi


"Republika Srpska kao država nema svoju emisionu banku, ne upravlja monetarnom politikom ni granicama i to znatno onemogućava mogućnosti naših ekonomskih mjera, ali zadivljen sam da i u ovako teškim uslovima imamo znatan broj privrednika koji održavaju proizvodnju, zapošljavaju ljude i to treba da se cijeni", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa aktivom privrednika iz Bijeljine koji je održan u Etno-selu "Stanišići".

Predsjednik Srpske poručio je da oni koji zapošljavaju ljude moraju da budu cijenjeni u društvu, a ne da budu predmet stalnih ukazivanja na loše i osporavanja uspjeha.

"Svaki uspješan privrednik koji zapošljava građane Republike Srpske je resurs, bogatstvo Srpske i ne smijemo pod plaštom potrebe za privlačenje stranih investicija zanemariti domaće ivestitore koji su socijalno odgovorni prema društvu i zajednici", istakao je Dodik.

On je nakon razgovora sa stotinjak privrednika iz bijeljinske regije izdvojio primjer vlasnika drvne industrije koji zapošljava 250 radnika i izvozi 95 odsto proizvodnje, a mogao bi da zaposli još sto radnika uz male podsticaje, ukazujući da svi u društvu treba to i da omoguće.

"Svi treba da se okupimo i da zajedno trasiramo put koji može doprinijeti povećanju proizvodnje i povjerenja", poručio je Dodik.

Predsjednik Republike podsjetio je da je Srpska u prošloj godini imala ekonomski rast koji se održava i u ovoj godini.

"Taj rast nije ogroman da napravi vidljivu i dramatičnu razliku na bolje, ali je veoma važan kao poruka da Republika Srpska nema negativne trendove u ekonomiji, nego se zadržavamo na pozitivnom rastu i vjerujem da će u ovoj godini taj rast biti oko 2,5 odsto", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ekonomska situacija nije dobra ni u mnogim jakim ekonomijama u svijetu za koje se mislilo da su nedodirljive sa stanovišta efikasnosti i uspjeha, a danas se suočavaju sa potrebom značajnih intervencija države.

"Razgovori poput današnjeg susreta sa aktivom privrednika iz Bijeljine pokušaj su da se u Republici Srpskoj naprave sistemska rješenja koja će pomoći realnom sektoru privrede", kaže Dodik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE