• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harčenko: Ustav nije uslov za zatvaranje OHR-a

Ustav nije ni u kom smislu uslov za zatvaranje OHR-a, izjavio ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko

 Harčenko: Ustav nije uslov za zatvaranje OHR-a Izvor: MONDO


Ambasador Ruske Federacije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da njegova zemlja nije zainteresovana za ubrzane razgovore o Ustavu BiH, jer Ustav nije ni u kom smislu uslov za zatvaranje OHR-a.

"Ne želimo i nećemo mijenjati taj prilaz. Naravno, mi smatramo da je u redu da se nešto mijenja u ustavnom i državnom uređenju, ako postoji želja i razumijevanje između svih političara, državnih i entitetskih institucija u BiH da se to uradi, ali za to je neophodan konsenzus", rekao je Bocan-Harčenko za "Novi reporter".

On je naglasio da te promjene mogu biti samo rezultat razgovora između političara BiH, a nikako nametanje rješenja spolja, kao i da međunarodna uloga treba biti više savjetodavna.

 Ruski diplomata izrazio je želju da se i dalje razvija plodna saradnja između ruskih komapnija i Republike Srpske (RS), kao i saradnja sa Vladom RS, koja je, kako je ocijenio "zaista dobra i uzajamno korisna".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE