• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokazi iz Doboja terete Milovanovića

U računaru koji je koristio Željko Milovanović pronađene fotografije na kojima on pozira s oružjem koje je kasnije korišćeno u atentatu na Pukanića

 Dokazi iz Doboja terete Milovanovića Izvor: MONDO

U Specijalnom tužilaštvu u Beogradu potvrdili su da su dobili dokaze iz Doboja, u Republici Srpskoj (RS), uključujući fotografije Željka Milovanovića sa oružjem, koje je korišćeno prilikom atentata na hrvatskog novinara Ivu Pukanića.

U računaru koji je koristio Željko Milovanović, optužen za ubistvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića 23. oktobra 2008. godine, policija RS pronašla je fotografije na kojima on pozira s oružjem koje je kasnije korišćeno u atentatu na hrvatskog novinara - piše "Blic".

U Specijalnom tužilaštvu u Srbiji potvrdili su "Blicu" da su dobili dokaze iz Doboja i da će ih koristiti na predstojećem suđenju.

Policija RS je u stanu u Doboju pronašla njegov računar sa spoljnom memorijom na kojima su bile fotografije Milovanovića sa poluautomatskom puškom "spas 12", karabin M48, snajperska puška SSG, "G3 Hekler i Koh", automatskom puškom "Fol", "kalašnjikovim" i četiri različita pištolja.

U optužnici, koja je podignuta u Hrvatskoj, navodi se da su atentatori planirali da Bojan Gudurić s krova susjedne zgrade ubije Ivu Pukanića, ako eksploziv zakaže, hicem iz snajperske puške SSG, s kojom se slikao Milovanović.

Hrvatski nedjeljnik "Nacional", koji je objavio fotografije, navodi da je automatsku pušku "Fol" s fotografija hrvatska policija kasnije pronašla kod Darija Anića u kući u mjestu Lekenik, u Hrvatskoj.

Na oružju je pronađen i DNK osumnjičenih Roberta Matanića, Željka Milovanovića i Darija Anića.

Milovanović, koji je uhapšen u Beogradu, tereti se da je ilegalno iz BiH u Hrvatsku prenio oružje za atentat, s kojim se i fotografisao, kao i da je postavio eksploziv kojim su ubijeni Pukanić i Franić.

Policija RS sumnja da je Milovanović pobjegao samo nekoliko minuta prije nego što su oni upali u stan, pa zato nije ponio sa sobom računar, a, prema pisanju "Nacionala", Milovanoviću je u bjekstvu iz RS pomogao jedan funkcioner MUP-a koji radi na potragama.

On se potom jedno vrijeme krio na Sokocu, a odlazio je i na Jahorinu, a zatim je bio u Crnoj Gori, pa je prebačen u Beograd, a, kako sumnjaju srpski istražni organi, to je učinjeno kako bi ubio neke državne funkcionere u Srbiji.

U Beogradu i Zagrebu optužnica za ubistvo Pukanića i Franića podignute su istovremeno 26. oktobra.

Srpsko Specijalno tužilaštvo tereti Sretena Jocića, Milovanovića i Milenka Kuzmanovića, a hrvatsko tužilaštvo Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića, Slobodana Đurovića, ali i Milovanovića.

U srpskoj optužnici navodi se da je grupa koju je predvodio Jocić dobila milion i po evra, ali se ne otkriva ime naručioca.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE