• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federalni mediji blate preminulog patrijarha

Bošnjački i hrvatski štampani mediji i internet portali preplavljeni su tekstovima u kojima se blati blaženopočivši patrijarh srpski Pavle.

 Federalni mediji blate preminulog patrijarha Izvor: MONDO

Federalni mediji su osuli "drvlje i kamenje" po poglavaru Srpske pravoslavne crkve (SPC), koga su najugledniji svjetski štampani i elektronski mediji prikazali kao najvećeg duhovnika svog vremena, a Srbi još za njegovog života prozvali svecem, piše "Pres RS".

Mediji iz Sarajeva i Mostara, s namjerom da omalovaže srpskog patrijarha i napakoste Srbima, koriste govor mržnje, dok se vijest o smrti srpskog patrijarha nalazi na udarnim stupcima najuglednijih svjetskih listova.

U nevjerovatnom bogohuljenju i neobjašnjivom blaćenju mrtvog patrijarha najdalje je otišao glavni urednik internet portala Bosnjaci.net Esad Krcić, koji u tekstu pod nazivom "Odlazak velikosrpske sotone patrijarha Pavla" poručuje da on "počiva u paklu sa svim sljedbenicima svoje crkve".

Sarajevski "San" otišao je i korak dalje, pa je, pišući o životu i delu patrijarha Pavla, napisao da je "podržavao ratnog zločinca Radovana Karadžića".

Pored govora mržnje, mediji iz Sarajeva i Mostara, u namjeri da omalovaže srpskog patrijarha i napakoste Srbima, vijest o njegovoj smrti, koja se našla na udarnim stupcima najuglednijih svjetskih listova, prenose gotovo neprimjetno.

Tako izdanje hrvatskog "Večernjeg lista" za BiH, na neupadljivom mjestu, na trećini novinskog stupca, bilježi samo da je "umro Pavle Stojčević".

Predsjednik Udruženja novinara RS Branislav Božić rekao je da je ogorčen jezikom mržnje koji su povodom smrti srpskog patrijarha pokazali federalni mediji, navodeći da takvi komentari i napisi najbolje oslikavaju BiH.

Profesor teorije kulture na banjalučkom Fakultetu političkih nauka Miodrag Romić ocijenio je da vrijeđanje moralne gromade kakva je bio patrijarh Pavle pokazuje da u BiH još nije sazrela svijest o toleranciji i suživotu, ali i pokazuje da je islamski ekstremizam pustio duboke korijene u BiH.

Profesor etike na banjalučkom Filozofskom fakultetu Ostoja Đukić istakao je da Njegovu svetost patrijarha Pavla mogu da napadaju samo neljudi i sijači mržnje, nepravde i neljudskosti.    

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE