• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Banskog dvora zarađuje kao Dodik?

“Glas Srpske" nezvanično saznaje da direktor Banskog dvora mjesečno zarađuje 4.500 KM, plus minuli rad.

 Direktor Banskog dvora zarađuje kao Dodik? Izvor: MONDO

Direktor Banskog dvora Kulturnog centra Milorad Petrić u finansijskom planu za iduću godinu od grada Banjaluka tražio je da se plate zaposlenih u ovoj ustanovi povećaju i da se iz budžeta grada izdvoji čak 730.000 KM za njihova primanja, a samo 120.000 za kulturni program.

U Banskom dvoru ukupno je 37 zaposlenih, koji bi prema toj računici imali prosječnu platu od 1.644 KM, piše "Glas Srpske", koji nezvanično saznaje da Petrić mjesečno zarađuje 4.500 KM, plus minuli rad, dok urednici programa imaju platu od 2.000 KM.

List navodi da Petrić ima platu kao premijer RS, odnosno veću od plate ministara u Vladi RS, koji mjesečno zarađuju 3.500 KM i od potpredsjednika Vlade, koji prima 4.000 KM.Zanimljivo je da dok Petrić traži još veće plate za zaposlene u Banskom dvoru, Vlada RS najavljuje umanjenje plata ministrima za 15, a svim vladinim službenicima za 10 odsto, piše "Glas Srpske".

I dok se uprava Banskog dvora bori za plate, kulturni sadržaji koje nude Banjalučanima, prema mišljenju kulturnih i javnih radnika i građana, nikada nisu bili na nižem nivou.

Književnik Zoran Kostić smatra da Banski dvor "preživljava duhovnu komu" sa početkom mandata aktuelnog direktora ove institucije.
Akademski slikar Mihailo Rakita smatra da je problem Banskog dvora nastao kada je dobio direktora koji "ne zna šta je to kultura".

"Dolaskom Petrića za direktora, Banski dvor je polako počeo da odbija svoje posjetioce. Postoje ljudi koji su plaćeni da se kultura ne razvija, koji su plaćeni da budu njeni kočničari. Smatram da je cijena kojom su zaposleni u Banskom dvoru plaćeni vrlo malena za opstrukcije i ono što su uradili na uništavanju kulture", istakao je Rakita.

Iz budžeta grada Banjaluka za djelatnost Banskog dvora ove godine izdvojeno je 1,9 miliona KM, a prošle godine 1,4 miliona KM. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE