• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija RS odala počast patrijarhu Pavlu

Delegacija RS i srpski predstavnici u institucijama BiH odali su počast Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Pavlu u beogradskoj Sabornoj crkvi.

 Delegacija RS odala počast patrijarhu Pavlu Izvor: MONDO

Delegacija RS predvođena premijerom Miloradom Dodikom i srpski predstavnici u institucijama BiH odali su u srijedu počast Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Pavlu u beogradskoj Sabornoj crkvi.

"Danas i ovih dana djelim tugu sa srpskim narodom i svim vjerujućim pravoslavcima", izjavio je Dodik novinarima poslije odavanja pošte patrijarhu Pavlu u Sabornoj crkvi.

On je istakao da je delegacija RS došla u Beograd da još jednom oda počast preminulom patrijarhu i izrazi žaljenje što je on napustio ovaj svijet.

Dodik je istakao da impozantan broj ljudi koji odaju počast upokojenom patrijarh Pavlu u Sabornoj crkvi daje poruku svima, pa i političarima, da jedna blagost i poštenje u životu mogu da imaju ogromnu podršku.

U delegaciji koja je odala počast patriajrhu Pavlu, osim Dodika, bili su i član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, predsjedavajući Savjeta mnistara BiH Nikola Špirić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, te gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović.

Premijer RS je potvrdio da će delegacija RS sutra prisustvovati ceremoniji sahrane patrijarha Pavla u manastiru Rakovica.

Kuzmanović predvodi delegaciju RS

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović predvodiće delegaciju najviših zvaničnika Republike Srpske i entitetskih predstavnika u institucijama BiH, koja će u četvrtak u Beogradu prisustvovati sahrani i posljednjem ispraćaju Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić predvodiće delegaciju parlamenta u kojoj će biti potpredsjednica Nada Tešanović, te narodni poslanici Željko Mirjanić, Branislav Borenović, Borislav Bojić, Petar Đokić, Nada Jovanović i Milanko Mihajlica, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Premijer RS Milorad Dodik biće na čelu delegacije Vlade RS u kojoj će biti više minstara i direktor Republičkog sekretarijata za vjere Jovo Turanjanin, saopšteno je Srni iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

U delegaciji Vlade biće ministar pravde Džerard Selman, finansija Aleksandar Džombić, saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, industrije, energetike i rudarstva Slobodan Puhalac, rada i boračko-invalidske zaštite Rade Ristović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Radivoje Bratić.

Delegaciju predstavnika RS u institucijama BiH čine član Predsjedništava BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, predsjedavajući predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković i ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.

Patrijarh Pavle upokojio se u nedjelju, 15. novembra, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, gdje se nalazio na liječenju od 13. novembra 2007. godine.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE