• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pucao na načelnika opštine Živinice!

Edhem Šaran je uhapšen nakon što je vatrenim oružjem ranio načelnika Živinica. Iz KC u Tuzli kažu da je stanje Hasana Muratovića stabilno.

 Pucao na načelnika opštine Živinice! Izvor: MONDO

"Na Muratovića je u sali za sastanke u zgradi opštine Živinice pucao Edhem Šaran (1952) iz Živinica", potvrdio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) Miralem Malkić.

Načelnik Muratović je odmah prebačen u Univerzitetsko klinički centar Tuzla, gdje su mu povrede sanirane. Prema podacima iz ove zdravstvene ustanove, Muratovićevo stanje je stabilno.

Mediji u BiH prenose da Edhem Šaran godinama vodi spor sa opštinom Živinice u vezi građevinske dozvole i u četvrtak mu je, navodno, trebao biti srušen bespravno izgrađeni objekat.

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić je potvrdio da je u četvrtak oko 12.20 časova, dok je načelnik Muratović imao sastanak sa predstavnicima sindikata o kolektivnom ugovoru, u salu upao Edhem Šaran, koji je u njega ispalio tri metka.

Do incidenta je došlo kada se Šaran žalio Muratoviću na rješenju o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta, o čemu se spor vodio deset godina, a nakon pravosnažne sudske odluke za sutra je bilo zakazano njegovo rušenje.

Nakon što ga je Muratović uputio da podnese žalbu odgovarajućoj službi, Šaran je pucao u njega. Prije incidenta on je bez problema uspio proći pored obezbjeđenja u zgradi opštine Živinice, a nakon što je u načelnika Muratovića, koji je bio na sastanku, ispalio više metaka, istim putem je i napustio zgradu.

Šaran je nedugo zatim pronađen i uhapšen.

Nikšić je ocijenio da je nakon afere "državni udar", zavjere zbog navodnog reketa načelnika sarajevske opštine Novi grad Damira Hadžića SDP BiH doživio i pokušaj likvidiranja načelnika iz reda ove stranke.

"Povod za ove napade i najveći grijeh SDP-ovih načelnika je to što provode zakon i žele uvesti red u svojim opštinama", rekao je Nikšić.

Nikšić smatra da je krenuo obračun kriminala sa pravnom državom, te u SDP-u očekuju odgovor od nadležnih državnih organa, prije svega policije i pravosuđa.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE