• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je zaista prijetio Bakiru?

Fahrudin Radončić, Naser Kelmendija i Naser Krujezija nisu prijetili Bakiru Hadžiomeroviću, utvrdile su policijske i pravosudne službe FBiH.

 Ko je zaista prijetio Bakiru? Izvor: MONDO

Policijske i pravosudne službe kantona Sarajevo su nakon saslušanja Fahrudina Radončića, Nasera Kelmendija i Nasera Krujezija, utvrdile da se ova lica nikako ne mogu dovesti u vezu sa osobama koja su prijetila likvidacijom novinaru Federalne televizije Bakiru Hadžiomeroviću, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo saopštilo je da je, zajedno sa Federalnom upravom policije, MUP-om Kantona Sarajevo i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, pored njih saslušano i više drugih svjedoka koji su u svojim iskazima ukazali da u pojedinim kriminalnim krugovima postoje određene aktivnosti vezane za eventualno ugrožavanje života ovog novinara.

U saopštenju se navodi da su nakon zaprimljene informacije o mogućoj prijetnji likvidacijom novinaru Federalne TV Bakiru Hadžiomeroviću, kroz zajedničke aktivnosti preduzeli niz mjera i radnji radi provjere tih informacija.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i policijske agencije koje su zadužene s ovim predmetom će i dalje preduzimati sve potrebne mjere i radnje, navodi se u saopštenju.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE