• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica ne priznaje Dan žalosti u RS!

RS ogorčena postupkom lokalnih vlasti u Srebrenici na dan sahrane srpskog patrijarha Pavla ne spuste zastave na pola koplja

 Srebrenica ne priznaje Dan žalosti u RS! Izvor: MONDO

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Zoran Lipovac rekao je da nije iznenađen, ali da je ogorčen postupkom lokalnih vlasti u Srebrenici da ne ispoštuju odluku Vlade RS prema kojoj su sve republičke i opštinske institucije bile dužne da u četvrtak, na dan sahrane srpskog patrijarha Pavla, spuste zastave na pola koplja.

"Nisam iznenađen , ali sam ogorčen, jer je krajnje neprimjereno da lokalne vlasti ne poštuju osjećanja većine stanovništva", rekao je Lipovac.

On je u izjavi za "Pres RS" ocijenio da nije novost da lokalna vlast u Srebrenici ne poštuje odluke republičkih organa, zbog čega će se morati pronaći mehanizmi kako da se ovaj problem, koji se stalno ponavlja, nekako riješi.

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović kaže da očigledno nepoštovanje osjećanja većinskog srpskog stanovništva u ovoj opštini, koje je juče ispraćalo patrijarha srpskog Pavla, predstavlja još jedan dokaz "da za bošnjačke vlasti uopšte ne važe zakoni zemlje u kojoj žive i rade".

Pavlović je ocijenio da je krajnje vrijeme da vlasti Srpske učine nešto što će srebreničkim Srbima dokazati da žive u RS, navodeći da bi nadležni iz republičkih institucija morali da preduzmu energične korake kako bi se zakoni RS jednako sprovodili na njenoj teritoriji.

Iako je dan sahrane patrijarha Pavla u RS bio proglašen danom žalosti, na zgradi Suda i opštine Srebrenica zastave nisu bile spuštene na pola koplja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE