• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bombom na sveštenika SPC!

Ispred vrata parohijskog doma SPC u Sanskom Mostu aktivirana eksplozivna naprava. Sveštenik Slobodan Višekruna pukom srećom izbjegao tragediju.

 Bombom na sveštenika SPC! Izvor: MONDO

Ispred Parohijskog doma u Sanskom Mostu u petak ujutro eksplodirala je nepoznata eksplozivna naprava, a sveštenik crkve Svetih apostola Petra i Pavla jerej Slobodan Višekruna, koji je, najvjerovatnije, vratima aktivirao ubojitu napravu, nije povrijeđen, zahvaljujući spletu srećnih okolnosti.

Istražni organi Unsko-sanskog kantona su utvrdili da je eksplozivna naprava aktivirana otvaranjem vrata sa unutrašnje strane.

Kantonalni tužilac Pane Gavrić rekao je novinarima da su na licu mjesta pronađeni osigurač i žica, te da je, navjerovatnije, riječ o bombi.

Gavrić nije iznio druge informacije o eksplozivnoj napravi čije je smrtonosno dejstvo u petak rano ujutro pukom srećom izbjegao protonamjesnik Slobodan Višekruna, starješina hrama pored kojeg se nalazi Parohijski dom.

"Sjetio sam se da mi je ostao ključ ove naše crkve u gradu. Napravio sam dva koraka od vrata ništa ne sumnjajući. Odjednom se začuo ogroman prasak koji me je šokirao i trebalo mi je vremena da dođem sebi", rekao je Višekruna.

U trenutku eksplozije u kući su se nalazili i njegova supruga i troje maloljetne djece. Na sreću niko nije povrijeđen.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je Srni da je oko 7.00 časova Policijska stanica u Sanskom Mostu zaprimila prijavu i nakon izlaska na lice mjeste, u Ključku ulicu, potvrdila navode da je ispred ulaznih vrata kuće u kojoj je nastanjen tridesetogodišnji vjerski službenik pravoslavne crkve u Sanskom Mostu eksplodirala nepoznata naprava.

"Nakon ovog događaja sveštenik se obratio za pomoć u Dom zdravlja u Sanskom Mostu i prema našim saznanjima nije zadobio tjelesne povrede, a nije bilo ni drugih povrijeđenih lica", naglasio je Šiljdedić.

Bombaški napad na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Sanskom Mostu osudili su lokalni funkcioneri, kao i episkop bihaćko-petrovački Hrizostom koji su jutros obišli sveštenika.

Drago Praštalo, predsjedavajući Opštinskog vijeća Sanskog Mosta, rekao je da će tražiti od nadležnih institucija temeljnu istraga, te da privedu i kazne počinioci ovog nedjela.

Načelnik opštine Sanski Most Sanjin Halimović izjavio je da osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja, ističući da ono nema nikakvo opravdanje.

Halimović je izrazio i žaljenje što se ovo desila u vrijeme kada pravoslavni vjernici tuguju zbog smrti patrijarha Pavla, te očekivanja da će organi bezbjednosti otkriti i kazniti počinioce.

Opština Sanski Most pokriće materijalne troškove saniranja štete na parohijskom domu.

Udruženje raseljenih Sanjana ''Sanska ognjišta'' oštro je osudilo ovaj čin koji smatraju atakom na Srbe povratnike i srpsku pravoslavnu crkvu i od nadležnih traže da hitno otkriju i kazne počinioce.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE