• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evakuisan centar Sarajeva

Saniran kvar na plinskoj cijevi u Šenoinoj ulici u Sarajevu, zbog kojeg su građani iz okolnih zgrada evakuisani. Vrši se mjerenje plina.

 Evakuisan centar Sarajeva Izvor: MONDO

U ulici Šenoina u Sarajevu u blizini benzinske pumpe "Energopetrol", gdje se izvode radovi, u nedjelju  oko 13.35 došlo je do oštećenja plinske cijevi od tri bara što je izazvalo curenje znatne količine plina.

Ekipe "Sarajevogasa" su odmah izašle na lice mjesta i privremeno sanirale kvar.

Saobraćaj u ulicama Šenoina, Kulovića i Branilaca Sarajeva je i dalje obustavljen, sve dok ne bude završeno mjerenja koncentracije plina u stanovima građana.

Prvo mjerenje koncentracije plina u vazduha, nakon oštećenja plinske cijevi u Šenoinoj ulici u centru Sarajeva, pokazalo je da je stanje stabilno i da se građani mogu vratiti u svoje domove, saopšteno je iz "Sarajevogasa".

"Kvar je privremeno saniran i prvo mjerenje koncentracije plina u vazduhu pokazalo je da je stanje stabilno. Na vrijeme smo obavješteni, te su naše ekipe odmah po dojavi izašle na lice mjesta tako da nije bilo nikakvih incidenata. Ekipe `Sarajevogasa` sada odlaze sa građanima u njihove stanove i tamo vrši mjerenje koncentracije plina", izjavio je portparol "Sarajevogasa" Adis Salkić.

On je apelovao na građani odmah prijave "Sarajevogasu" ukoliko osjete miris plina i poručio da tokom noći ostave odškrinute prozore.

"Veoma je bitna savjesnost građana, jer curenje plina može ugroziti brojne živote ukoliko ne bude odmah prijavljeno posebno u ovom urbanom dijelu grada", istakao je Salkić i dodao da će ekipe "Sarajevogasa" tokom noći boraviti u ulicama Šenoina, Kulovića i branilaca Sarajeva.

Nakon što bude završeno mjerenje koncentracije plina u stanovima, odmah će biti uključena električna energija, koja je isključena iz predostrožnosti, prenosi portal sarajevo-x.com.

Zbog kvara na plinskoj cijevi u centru Sarajeva i u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo koji se nalazi u blizini isključeni su struja i plin.

“Obaviješteni smo o kvaru, isključeni su struja i plin, a uključeni agregati. Situacija se prati kako bismo mogli na vrijeme reagovati u slučaju da se stvari iskomplikuju”, rekao je za Sarajevo-x.com jedan od radnika sarajevskog zatvora.

On nije želio reći šta bi se dogodilo i da li postoji plan evakuacije pritvorenika i osuđenika u slučaju da se situacija iskomplikuje, jer je to, kako je rekao, službena tajna.

U Kazneno- popravnom zavodu Sarajevo trenutno se nalazi oko 134 pritvorenika i 20 osuđenih lica.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE