• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranci opet dolaze na pregovore

Predsjednik SDA očekuje da će već u utorak ponovo stići predstavnici EU i SAD i da će biti nastavljeni razgovori sa liderima.

 Stranci opet dolaze na pregovore  Izvor: MONDO

Sulejman Tihić je rekao novinarima da SDA nastoji da učini sve kako bi se došlo do određenih rješenja, naglašavajući da butmirski paket ne rješava sve, ali da nudi 50 odsto rješenja.

On je naveo da je cilj radno-konsultativnog sastanka rukovodstva ove stranke sa predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti međusobno informisanje o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i utvrđivanje pravaca daljeg djelovanja stranke, posebno u narednoj godini.

"Danas ćemo vidjeti šta još možemo učiniti za BiH i njene građane. Nastojaćemo da, u okviru stranke, ostvarimo što bolju saradnju i koordinaciju, kako političke, tako i izvršno- zakonodavne vlasti", izjavio je Tihić uoči sastanka o temi "Aktuelna političko-ekonomska situacija u BiH" na kome je predviđeno i obraćanje premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića.

On je naglasio da SDA, kao odgovorna stranka, želi da uputi poruku da niko nema mandat da zaustavlja BiH na putu ka članstvu u EU i NATO-u, a da "neke maksimalističke politike i politike kozmetičkih promjena" za posljedicu imaju "status kvo, loša dejtonska rješenja i zaustavljanje BiH" na tom putu.

Tihić je rekao da je BiH od 2006. godine u zastoju, kako u procesima unutrašnje integracije, tako i na njenom evropskom putu i dodao da će se i dalje truditi da se dođe do rješenja koja će za BiH značiti brži napredak ka EU i NATO-u.

"Najbolji način da se to dogodi je onaj koji nam predlažu prijatelji iz EU i Amerike", smatra Tihić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE