• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Načelnik Živinica žrtva terorističkog napada?

Načelnik opštine Živinice Hasan Muratović, koga je ranio Edhem Šaran, bio je žrtva terorističkog napada, tvrde u SDP-u.

 Načelnik Živinica žrtva terorističkog napada? Izvor: MONDO

Predsjednik Regionalnog odbora Socijaldemokratske partije Zvornik Fadil Banjanović, koji je i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, upozorio je da je krajnje vrijeme da odgovorni organi vlasti i njihovi čelnici ovaj slučaj ne tretiraju kao izolovan napad na pojedinca, već da preventivno djeluju na neutralisanju ambijenta koji inspiriše i podstiče na ovakve i slične neželjene događaje.

On je naveo da su svi koji su dali rezultate u "obezbjeđivanju sveopšteg prosperiteta i beskompromisne borbe za vladavinu zakona u Živinicama" već duži period bili "trn u oku" onih koji su godinama navikavani da profitiraju na anarhiji i bezakonju, istovremeno podgrijavajući atmosferu koja je inspirisala atentatora na Muratovića.

"Teško smo doživjeli ovaj monstruozni čin, jer je Muratović na sve moguće načine podržavao povratak u Podrinje duboko svjestan značaja reintegracije BiH", rekao je Banjanović u ime delegacije Regionalnog odbora SDP-a BiH Zvornik koja je danas posjetila Muratovića na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Istakavši da se nada u brz i uspješan oporavak načelnika Živinica, Banjanović je odao priznanje osoblju UKC-a Tuzla za ispoljenu požrtvovanosti i umijeće koje su pokazali u trenucima kada je Muratović teško ranjen dovezen na liječenje.

Muratović je ranjen 19. novembra u zgradi opštine kada je u njega pucao Edhem Šaran dok je bio na radnom sastanku. Šaran je u Muratovića ispalio više hitaca i pri tome mu nanio povrede na lijevoj ruci i nozi.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla Damir Alić potvrdo je Srni da će Šaran biti saslušan, nakon čega će mu biti određen jednomjesečni pritvor.Policija je u veoma kratkom roku, uz pomoć građana, uhapsila Šarana u neposrednoj blizini zgrade opštine i oduzela mu oružje.

Incident se dogodio kada se Šaran žalio Muratoviću na rješenju o uklanjanju bespravno sagrađenog objekta, o čemu se spor vodio deset godina, a nakon pravosnažne sudske odluke bilo je zakazano rušenje ovog objekta. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE