• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zeleno svjetlo" za Sadika Ahmetovića

Imenovanje Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti BiH naće se na dnevnom redu današnjeg zasjedanja Kolegijuma Predstavničkog doma skupštine BiH

 "Zeleno svjetlo" za Sadika Ahmetovića Izvor: MONDO

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrstio je u prijedlog dnevnog reda današnjeg zasjedanja ovog doma izjašnjavanje o imenovanju Sadika Ahmetovića za ministra bezbjednosti BiH.

Odluka o uvrštavanju ove tačke u prijedlog dnevnog reda donesena je nakon što je Komisija Savjeta ministara BiH za pripremu izbora jutros dala "zeleno svjetlo" za Ahmetovića.

Prema riječima predsjedavajućeg Komisije Halida Genjca, Komisija je razmotrila prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića da Ahmetović bude imenovan za ministra bezbjednosti i obavila razgovor sa kandidatom.

"Nakon obavljene rasprave, sa šest glasova `za` i tri uzdržana, donesena je odluka da se Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine da preporuka da izvrši imenovanje Ahmetovića", dodao je Genjac.

Predstavnički dom dužan je da se u roku od tri dana nakon što Komisija dostavi mišljenje o kandidatu izjasni o njegovom imenovanju.

Pozicija ministra bezbjednosti BiH upražnjena je od 30. jula kada je sa ove funkcije, odlukom parlamenta, smijenjen Tarik Sadović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE