• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS neće objaviti sporne rezultate popisa

Autor SRNA

"Ovo je udarac BiH. Mi u tome nećemo učestvovati, niti ćemo bilo šta objavljivati", rekao je predsjednik RS Milorad Dodik, komentarišući današnju odluku o popisu direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića

 Dodik: RS neće objaviti sporne rezultate popisa Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da današnja odluka direktora Agencije za statistiku BiH o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva iz 2013. godine zadire u samu suštinu Republike Srpske i predstavlja pokušaj da se netačnim podacima manipuliše u budućnosti.

"Republika Srpska takvo ponašanje neće prihvatiti i neće učestvovati u tome", rekao je Srni Dodik, komentarišući današnju odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića, prema kojoj će 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

On je istakao da se već na mnogim pitanjima zadire u bit Republike Srpske, navodeći kao primjer ovu i odluku Ustavnog suda u vezi sa Danom Republike.

"Jasno je da se na ovaj način rješavaju stvari u BiH. Za dvije godine rada na tome da se uspostavi jedinstvena metodologija oko toga i da se uspostavi tačna definicija koju je zakon predvidio ko je rezident, a ko nerezident sada je `bačena u vodu` jednim voluntarističkim i neodgovornim postupkom direktora te agencije", istakao je Dodik.

On je rekao da odgovornost za sve posljedice u tom pogledu leži na toj službi na nivou BiH. "To govori o tome da nijedna služba dole i ne treba da bude formirana i da to treba preispitati i sve dovesti u pitanje", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, na taj način - da nema konsenzusa, da se ne primjenjuju jasne zakonske odredbe o tome šta je rezidentan, a šta nerezidentni, onda nema ni smisla u BiH bilo šta raditi.

"Ovo je udarac Bosni i Hercegovini. Mi u tome nećemo učestvovati, niti ćemo bilo šta objavljivati", zaključio je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zena-zmaj

Predlazem hitno jedan referendum! Cudi me kako ga Dodik vec nije obecao. U stvari, mozda je najbolje da se organizuje jedan super-referendum sa svim do sad pominjanim, a i nepominjanim spornim pitanjima, po mogucnosti uz izbore. Moze i jedan ujedinjeni, svesrpski protest pod nazivom 'Hocemo referendum!'.

Luka

@Zena-zmaj bice gace al' se ne zna ka' ce. Da se bar taj referendum jede,do sada bi vec umrli od gladi

Gz

@Zena-zmaj Doce i taj dan. Dovidjenja Bejha

MONDO REPORTAŽE