• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Jovanović razmijenili teške riječi

Autori SRNA Autori Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da dolazak predsjednika Liberalnodemokratske partije Čedomira Jovanovića u Potočare ne iznenađuje nikoga "jer je on egzibicionista". Jovanović: Zaustaviti podršku Dodiku

 Dodik i Jovanović razmijenili teške riječi Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Jovanović je egzibicionista srpske politike i koristi svaku priliku za svoju i promociju svoje marginalne stranke, ne birajući pri tome, ni mjesto niti vrijeme, pa tako i današnju komemoraciju", rekao je Dodik u izjavi Srni, ocijenivši da "Jovanović danas tamo svakako nije predstavnik Srbije".

"Njegovi javni nastupi u vezi sa Srebrenicom ne doprinose ni miru niti razumijevanju, za šta se zalažu Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić koji je, uprkos javno izrečenim takvim stavovima u Potočarima, prošle godine jedva izvukao živu glavu", rekao je Dodik.

Dodik je rekao da Jovanović i danas falsifikuje istinu, pokušavajući da po ko zna koji put zločin u Srebrenici nazove genocidom u stilu svojih međunarodnih mentora, na nagovor kojih je ovih dana i Narodnoj skupštini Srbije predao Prijedlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici, iako nešto slično nije usvojio ni Savjet bezbjednosti UN.

"S obzirom na to da je izgubio bilo kakvu podršku srpskog naroda na nedavnim izborima, Jovanović tako pokušava da sa Strankom demokratske akcije, ispolitizovanom pričom o genocidu i napadom na Republiku Srpsku i srpski narod dobije bilo čiju podršku i bilo kakav politički legitimitet", naveo je Dodik.

JOVANOVIĆ: ZAUSTAVITI DODIKA

Jovanović je rekao da je prvi ispit za svaku vladu koja želi da sprovodi evropsku politiku u Srbiji zauzimanje konstruktuvne uloge u BiH, prestanak negiranja genocida i zaustavljanje podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

"Svaka žrtva rata u BiH nas jednako boli. Jedini način da sa naše zemlje skinemo hipoteku koju su na nju stavili Dodikovi politički istomišljenici je da pokažemo empatiju za žrtve i osudimo zločince, ne samo zato što je to jedini put do buduće stabilnosti, mira, saradnje i razvoja, nego prije svega zato što je to obaveza svakog moralnog i normalnog čovjeka", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je rekao da je jasno da će Dodikova "maligna" uloga u BiH trajati onoliko koliko će trajati nespremnost Srbije da se do kraja distancira od ratne politike i zločina devedesetih, koji svoj posljednji izraz imaju u negiranju genocida u Srebrenici.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banjalucanin

Jovanovicu, stidi se.. Deda ti se okrece u grobu danas zbog tebe. Stidi se svojih predaka.

xy

@Banjalucanin Sta ce ,jadan, kad nigdje nije pristao. Jedino ga oni docekase rasirenih ruku. Nek se pridruzi Marjanu Mijajlovicu, da se rjesavamo skarta.

Дјуро

Јој не могу саставити коментар изpоде тешко мајци која те родила

Р.Срп.Радји!

Низашта није. Срећом није из РС!

Мисирац

Дошао у Републику Српску да продаје м.... за б...... Треба г...... протерати!!!!

MONDO REPORTAŽE