• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Referendum o izdvajanju Srebrenice iz Srpske?!

Autor mondo.ba

Bošnjački poslanici tražiće da se raspiše referendum na kojem bi se građani izjasnili da područje Srebrenice bude izdvojeno iz Republike Srpske

 Referendum o izdvajanju Srebrenice iz Srpske?! Izvor: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović izjavio je da će biti otvorena rasprava o donošenju odluke na Skupštini opštine Srebrenica da se raspiše referendum na kojem bi se građani izjasnili da područje Srebrenice bude izdvojeno iz Republike Srpske.

"Svjesni da referendumi u ovakvoj situaciji nisu rješenje, ali grad u kome je počinjen genocid za koje postoje presude međunarodnog suda pravde i više presuda Haškog tribunala nema alternativu, imajući u vidu da OHR neće da zaustavi direktno kršenje Dejtonskog sporazuma od strane NS RS i svih političkih aktera u RS", rekao je Ahmetović, prenose sarajevski mediji.

On je dodao da kršenje odluka Ustavnog suda BiH, stavljanje Ustavnog suda u službu jedne nacije i jedne stranke i odnos naspram Bošnjaka po svim životnim pitanjima.

"Od progona, zatim ne dozvoljavanja izučavanja maternjeg jezika do direktnih prijetnji predsjednika Republike Srpske da Bošnjaci moraju izaći na referendum ukoliko žele da žive u Republici Srpskoj, naša odluka o raspisivanju referenduma na području Srebrenice je rezultat odnosa vlasti iz Banjaluke naspram države, i Bošnjaka u Republici Srpskoj, te pasivnosti OHR-a u pogledu antidejtonskog djelovanja vlade Republike Srpske i Milorada Dodika", rekao je Ahmetović.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pero

I ja ću raspisati referendum o izdvajanju moje kuće i zemlje iz BiH i hoću da se pripojim Švicarskoj. ☺

Gz

Hajde moze pa ce onda RS da izadje iz BiH, pa HB da se izdvoji iz Bosne i da se konacno razdvojimo za sva vremena. Nama nema druge nego svak u svoj kotar. Ovo je Balkan

MONDO REPORTAŽE