• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrić o prijavi: Nema osnova za procesuiranje

Autor SRNA

Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić izjavio je danas da nema osnova za procesuiranje članova Komisije po krivičnoj prijavi koju su, prema medijskim navodima, Tužilaštvu BiH podnijela četiri udruženja iz Srebrenice.

"Ta prijava ako je podnesena, nije podnesena da se procesuira jer se tu nema šta procesuirati, nego je upravo podnesena da se medijski eksploatiše kao sredstvo pritiska na članove CIK-a i Izbornu komisiju kao tijelo prilikom donošenja određenih odluka", rekao je Petrić i dodao da je o prijavi informisan putem medija.

On je istakao da su članovi CIK-a navikli na takve pritiske i prijave, za koje kaže da bivaju zaboravljene čim prestanu biti aktuelne.

"Međutim, samo lažno prijavljivanje kao što je u ovom i prethodnim slučajevima krivično je djelo", rekao je Petrić novinarima u Istočnom Sarajevu, konstatujući da se stvarni podnosilac prijave vješto sakrio iza nekih udruženja koje je vrlo teško procesuirati za lažno podnošenje krivičnih prijava.

Advokat Esad Hrvačić rekao je juče da je uputio Tužilaštvu BiH u ime udruženja Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa, Majke Srebrenice, Žene Podrinja i Žena Srebrenica krivičnu prijavu protiv svih članova CIK-a BiH zbog sumnje da su počinili tri nezakonitosti u toku izbornog procesa u Srebrenici.

Krivična prijava podnesena je zbog navodnog neažuriranja biračkih spiskova za izbore u Srebrenici, neuzimanja u obzir pristiglih glasačkih listića iz inostranstva, odnosno neblagovremenog dostavljanja biračkih listića osobama u inostranstvu, te nepreduzimanja aktivnosti protiv Mladena Grujičića, izabranog na izborima 2. oktobra za načelnika Srebrenice, i njegovih, kako tvrde iz ovih udruženja, "neprimjerenih javnih istupa i fotografija u kojima se širi nacionalna mržnja i strah".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE