• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siniša Milić na čelu Brčkog

Autor SRNA

Distrikt danas dobio gradonačelnika. Konstituisana i skupština, izabrano rukovodstvo.

Za predsjednika brčanskog parlamenta izabran je Esed Kadrić iz SDA, a za potpredsjednika Ivo Filipović iz HDZ-a. Nakon toga skupština je za gradonačelnika izabrala Sinišu Milića iz SNSD-a.

On je istakao da nova Vlada Brčko distrikta treba da bude vlada kontinuiteta svega dobrog što su uradile prethodne, ali i da energično odbaci sve što je bilo loše.

"Ne možemo ići naprijed ako stalno gledamo unazad. Da bismo odgovorili izazovima koji su pred distriktom, biće potrebno da se uvede više reda u funkcionisanju javne uprave", rekao je Milić.

On je dodao da će, između ostalog, biti neophodno da se što prije formira posebno odjeljenje Vlade distrikta Brčko za evropske integracije.

"Očekujem da ćemo brzo postići saglasnost u vezi sa donošenjem zakona o formiranju i razvoju poslovnih zona, čime bismo stvorili stimulativan ambijent za privlačenje stranih i domaćih investicija", rekao je Milić novinarima.

On očekuje da će nova Vlada distrikta Brčko biti formirana za petnaestak dana, napominjući da odgađanja ne smije biti s obzirom na brojna pitanja na čije se rješavanje isuviše dugo čeka.

Kadrić smatra da Skupštini treba da budu vraćene neke nadležnosti koje su u proteklom periodu bile istrgnute iz njene kontrole, a posebno one koje su izuzete iz rada zakonodavne vlasti distrikta u vrijeme OHR-a.

"Učinićemo sve da odgovornost predstavnika vlasti u distriktu izabranih voljom naroda počinje i završava se u Skupštini", rekao je Kadrić.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE