• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS opredijeljena za saradnju sa Vašingtonom

Autor SRNA

Cvijanovićeva istakla punu opredijeljenost Vlade Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom.

 Vlada RS opredijeljena za saradnju sa Vašingtonom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović je na svečanom radnom ručku u Vašingtonu, koji je okupio istaknute predstavnike političkog i javnog života zemalja jugoistočne Evrope, upoznala okupljene o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te istakla punu opredijeljenost Vlade Srpske za saradnju sa novom američkom administracijom.

Na svečanom radnom ručku "Balkan Leadership Luncheon" okupljenima su se obratili domaćin skupa američki kongresmen Robert Aderholt, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Cvijanovićeva je naglasila da reforme koje Vlada Republike Srpske provodi pokazuju ozbiljan pristup i potpunu opredijeljenost podsticanju održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, stvaranja povoljnog ekonomskog okruženja, te otvaranje novih radnih mjesta.

Ona je ukazala na potrebu čvršće ekonomske povezanosti zemalja regiona s ciljem povećanja konkurentnosti i podsticanja privrednih aktivnosti.

Cvijanovićeva je istakla da Vlada Srpske predano radi na procesu pridruživanja Evropskoj uniji, naglasivši da je Srpska uvijek otvorena za konstruktivne razgovore i procese na evropskom putu, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i poštivanje Dejtonskog sporazuma.

Ona je ukazala i na različite bezbjednosne izazove sa kojima se susreću zemlje regiona, ali i svijeta, istakavši da terorizam predstavlja globalnu prijetnju.

Premijer Srpske je naglasila da je Vlada Srpske čvrsto opredijeljena da, u partnepstvu sa svim progresivnim snagama, djeluje na suzbijanju ove bezbjednosne prijetnje. /

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE