• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdanić: Ne mogu da govorim o rekonstrukciji

Autor SRNA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da su rekonstrukcije sastavni dio rada svih vlada.

  Povodom navoda u pojedinim medijima da će uskoro biti smijenjen zajedno sa ministrima porodice, omladine i sporta Jasminom Davidović i prosvjete i kulture Danetom Maleševićem, Bogdanić je rekao da odgovor na to pitanje mogu dati oni koji su za to nadležni.

"Šta i kada će biti - na to pitanje ne mogu ja da odgovorim, već oni koji su za to nadležni", rekao je Bogdanić novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o prigovorima opština i gradova da su nespremni za skorašnji prelazak domova zdravlja na trezorski način poslovanja, Bogdanić je napomenuo da upravljanje domovima zdravlja ostaje isto.

"Model finansiranja zdravstva ostao je nepromijenjen jer nismo još uspjeli da dođemo do akciza. Znači, finansiramo se samo iz doprinosa, a trezor predstavlja samo bolju kontrolu utroška sredstava kao što je to u prosvjeti i socijalnoj zaštiti", objasnio je Bogdanić.

On je rekao da se ministarstvo opredijelilo da trezorski način poslovanja, kao pilot projekat, uvede u 10 domova zdravlja nakon čega bi se ostale lokalne zajednice, kao njihovi osnivači, pripremile za trezorski sistem.

Bodanić je naveo da su među prvima u koje će biti uveden trezorski sistem domovi zdravlja u Prnjavoru, Derventi, Bijeljini i još nekim gradovima.

"Cilj je da dokažemo da oni neće imati nikakve poteškoće u poslovanju zbog načina finansiranja", istakao je Bogdanić.

Bogdanić je najavio da će predstavnici resornog ministarstva razgovarati sa predstavnicima sindikata zdravstva o isplati plata na rate.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE