• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nismo istomišljenici, ali smo jedinstveni''

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predstavnici stranaka koje čine vladajuću koaliciju u RS (SNSD-DNS-SP) nakon današnjeg sastanka u Palati Republike u Banjaluci poručili su da nisu istomišljenici, ali da neslaganje oko jednog pitanja ne može da naruši njihovu stabilnost.

 "Nismo istomišljenici, ali smo jedinstveni'' Izvor: MONDO/Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Pri tome su aludirali na protivljenje DNS-a da se Rudnik željezne rude „Ljubija“ proda izraelskoj kompaniji, a za što su se, kao što je poznato, zalagali SNSD i SP. Sve tri stranke su izrazile opredjeljenje da zajedno nastupe na narednim opštim izborima 2018. godine.

- Na rudnik „Ljubija“ je stavljena tačka. Nećemo to više razmatrati – kazao je Dodik i poručio da svi daju „punu podršku Vladi RS“.

- Koalicija je jedinstvena, bez procesa koji bi mogli dovesti do njenog raspada. U roku sedam dana ćemo analizirati koalicioni dogovor potpisan na početku mandata. Jedna od tema je bila i kako na lokalnom nivou približiti stranke. Za desetak dana ćemo ponovo sjesti i vidjeti ponašanje lokalnih organizacija – rekao je Dodik.

Istakao je i da postoji opredjeljenje da SNSD, DNS i SP zajedno izađu na izbore 2018.

- Razgovaramo o raznim varijantima. Opredijeljeni smo da nastup bude zajednički, uvažavajući stranačke kapacitet i potencijale, a prije svega centralni interes, interes RS – dodao je Dodik.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je poručio da postoje razlike u mišljenju, jer nisu svi članovi iste starnke, dok je lider DNS-a Marko Pavić kazao kako se dugo nisu sastajali, te da je to „onima koji nisu dobronamjerni dalo povod da svašta pričaju i pišu“.

- Jedno pitanje ne može i neće ugroziti koaliciju. Nesporazume ćemo rješavati unutar nas. Ova koalicije ima sposobnost da takve stvari prevaziđe i nađe izlaz. Idemo dalje. Napravili smo jedan od najstabilnijih prostora u bivšoj Jugoslaviji – istakao je Pavić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Цицас

Za fotelje kod nas moze sve.......hahahahah bruko moja....

MONDO REPORTAŽE