• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslanici NSRS tuže ministre jer ih ne poštuju?!

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini RS danas su na početku 19. redovne sjednice burno negodovali zbog toga što im Vlada RS mjesecima ne dostavlja odgovore na poslanička pitanja.

 Poslanici NSRS tuže ministre jer ih ne poštuju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema poslovniku NSRS, obaveza je da se to uradi u roku 30 dana, te su neki poslanici odlučili da čak angažuju advokate i uđu u privatni „spor“ sa nekim ministrima koji im nisu dostavili odgovore. Vlada RS do sada nije odgovorila na ukupno oko 26 različitih pitanja poslanika.

Šef Kluba NDP Dragan Čavić je istakao da duže od mjesec dana čeka odgovor na pitanje kolika su ukupna primanja ministra finansija RS Zorana Tegeltije.

- Postalo je nemoguće dobiti odgovor na većinu poslaničkih pitanja. Hajde da onda ukinemo ili izmijenimo takvu obavezu prema poslovniku. Od predsjednika NSRS tražim da zaštiti dignitet ove institucije. Šta treba da uradim da bih dobio odgovor na poslaničko pitanje? Angažovao sam i advokata i i koristiću svaki oblik, pa i sudski, da se izvrši ova obaveza. Ministri misle da su iznad parlamenta RS – kazao je Čavić.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović je kazao kako ni on nije dobio odgovor na pitanje koje je postavio 10. maja 2017. godine i to kao član Odbora za finansije i budžet.

- Obratio sam se i pisanim putem sa pitanjem o dugu RS, spoljom i unutrašnjem, sa analitikom i strukturom, budžetskim rashodima i drugim podacima, zaključno sa 31. martom 2017. Ti podaci su mi potrebni radi obavljanja posla poslanika, ali i člana Odbora za finansije. Do danas nisam dobio nikakav odgovor. Ne znam više šta treba da uradi narodni poslanik. Postao je upitan smisao postavljanja poslaničkih pitanja jer nas pojedini ministri ignorišu. Da li svi treba da podnosimo tužbe i idemo u postupke prema ministrima. Ovo je treći ili četvrti put da se ignoriše pitanje koje smo postavili – kazao je Borenović.

Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a, je istakao da je „krajnje vrijeme da se nešto preduzme“.

Poslanik Milanko Mihajilica je rekao da se nekada dostavljaju i nepotpuni ili čak netačni odgovori.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović je „zamolio ministre da odgovaraju kako je to poslovnik regulisao“.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

uof

Narod bi trebao tuziti:ministre,poslanike,gradonacelnike,nacelnike,odbornike i na kraju sami sebe ali sta vrijedi i kome se zaliti.Tako je i obicnom narodu kada mu SVI obecavaju SVE dok narod ne glada za njih a posle ih zaborave.

MONDO REPORTAŽE