• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mediji: Suvara započeo štrajk glađu

Autor mondo.ba

Presuđeni kriminalac Goran Suvara, koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu od šest godina u KPZ Bijeljina, juče je stupio u štrajk glađu.

Suvara tvrdi da mu vlast ne dozvoljava adekvatno liječenje i da ga ucjenjuje saradnjom u nastavku diskreditacije opozicije, saznaje "Istinito".

Prema saznanjima ovog portala, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala RS pri Okružnom tužilaštvu u Banjaluci prije nekoliko dana saslušalo je Gorana Suvaru.

Od njega je navodno traženo da se izjasni u vezi krivične prijave koju je podnio 2. novembra 2015. godine protiv tadašnjeg predsjednika SDS Mladena Bosića, ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, načelnika opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, savjetnika Mladena Bosića Nebojše Vukanovića i još nekoliko lica.

"Specijalno tužilaštvo RS je dobilo nalog da aktivira ovu prijavu, ali je Suvara odbio saradnju zbog lošeg tretmana u KPZ Bijeljina", tvrdi izvor Istinito.

Naime, Suvara boluje od dijabetesa već godinama, a u zatvoru mu nije omogućeno adekvatno liječenje, zbog čega je tražio i zaštitu od institucije ombudsmana, koja mu je takođe uskraćena. Kreće se uz pomoć štaka i žali se na bolove u nogama, čak sumnja da ima tromb.

Zanimljivo je da se Specijalno tužilaštvo sjetilo ove prijave nakon dvije godine i to kada je Boris Grujić, Suvarinih prijatelj, izašao u javnost sa optužbama protiv rukovodstva RTRS-a za koje tvrdi da je plaćalo Suvari da kompromituje rukovodstvo SDS-a.

U prijavi Specijalnom tužilaštvu iz 2015. godine Suvara navodi da su Mladen Bosić , Dragan Mektić, Bojo Gašanović, Nebojša Vukanović i više NN lica, od aprila do septembra 2015. godine napravili, „zločinačko Udruženje za rušenje Ustavnog poretka i legalno izabrane vlasti u RS“. U prijavi je opisao pripremu i izvršenje navodne primopredaje novca koji je bio namijenjen za snimanje Mile Radišića, vlasnika Grand Trejda, koji je takođe izbjegao pred zakonom u Srbiju.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda.

Goran Suvara osuđen je julu 2016. godine u Okružnom sudu u Banjaluci na šest godina zatvora zbog pet razbojničkih krađa počinjenih na području Glamoča tokom rata. Ovaj sudski proces, nakon više od 20 godina od počinjenja djela, odvijao se munjevitom brzinom, jer je očito bio cilj da Suvara bude što prije uklonjen iz javnosti kao nezgodan svjedok.

Sivara je, kako tvrde izvori bliski njegovoj porodici, pod strogim nadzorom u KPZ Bijeljina, i nikom nije dozvoljeno da ga posjećuje osim najbližih srodnika. Navodno je po kazni, a zbog nekooperatinosti, jedno vrijeme proveo u samici u KPZ Foča.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Цицас

Javi se uzivo na RTRS pa se zali .......

MONDO REPORTAŽE