• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Opozicija omalovažava rezultate rada Vlade RS"

Autor SRNA

Opozicija interpelacijom omalovažava rezultate rada Vlade RS, kažu u Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

 "Opozicija omalovažava rezultate rada Vlade RS" Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

- Interpelacija opozicije za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema je pokušaj diskreditacije, omalovažavanja i traženja bilo kojeg načina da se ospore najpozitivnije aktivnosti i nesporni rezultati rada Vlade Republike Srpske, koji se postižu kroz reformu penzijskog i invalidskog osiguranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Iz ovog ministarstva ocjenjuju da je danas podnesena interpelacija Narodnoj skupštini Republike Srpske još jedna potvrda djelovanja opozicije kao dirigovanog i remetilačkog faktora cjelokupnog života i rada u Srpskoj.

Iz resornog ministarstva podsjećaju javnost i penzionere da im je sadašnja opozicija, kada je bila na vlasti, 2000. godine ostala dužna čak četiri penzije, što, kako navode, dovoljno govori o lažnoj brizi koju su pokazivali za najstariju populaciju.

"Sve zaostale penzije je ova vlada isplatila penzionerima i postigla redovnost isplate, a penzije od 1. januara 2013. do 1. januara 2015. godine povećane su za 11,21 odsto", navode iz resornog ministarstva.

U saopštenju se dodaje da su mjere Vlade Srpske u otvaranju novih radnih mjesta dovele do zaustavljanja trenda smanjenja odnosa broja osiguranika i korisnika prava.

"U periodu 2001-2006. godina veliki broj preduzeća koja nisu radila i u kojima nije pokrenut stečaj, imala su radnike prijavljene i tako je prividno stvaran utisak povoljnijeg odnosa", podsjetili su iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Iz ovog ministarstva tvrde da su penzijski sistemi, koji počivaju na principima međugeneracijske solidarnosti, trenutno u krizi u cijelom svijetu, te da doprinosi nigdje nisu dovoljni za isplatu penzija za postojeće korisnike prava.

"U okruženju, Republika Srpska ima najniži procenat nedostajućih sredstava od 25 odsto", naveli su iz Ministarstva i dodali da u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji bilježe od 35 pa do oko 43 odsto nedostajućih sredstava.

U saopštenju se kaže i da će Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, po zaprimanju predmetne interpelacije u kojoj su zlonamjerno i proizvoljno iznesene ocjene opozicije o djelovanju u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, iznijeti argumente i tačne podatke.

Predstavnici opozicionih partija u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeli su danas interpelaciju o radu Vlade Srpske u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema zbog "veoma ozbiljne situacije" u tim sistemima.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan BL

Gospodo vladajuci jedan sam od vasih bivsi glasaca , pisete gluposti, ta opozicija sto je ostala duzna 4 penzije nije zaduzila ovaj narod kao vi ,gospodine presednice. Vi ste doveli Rs u propast , zasto nesmanjite vase plate i silna auta koja vas vozaju. Zasto nestisnete privatni sektor da uplacuje doprinose, znate vi dovro svi ovi vasi ,koji su sa vama u dilu radnicima neuplacuju pune doprinose, uradi nesto za nas za narod. Neces ti to uraditi kada si jedan od njih , zar je tesko ovu saku jada dotjerati u suru,ali nema ko, jos nesto tako mala drzava po broju stanovnika i po broju prirodni resursa ,pa nebi nam ni svica bila ravna, koliko samo struje imamo ,imamo lijevce ,imamo semberiju,imamo sume rs ,a vi neznate upravljati sa tim, jos nesto ovaj narod bi mogao samo da zivi od prodaje struje da nije tajkuna koji zavrcu ovu drzavu. Izadjite i lijepo recite narodu da ste iskljucivo bi krivi za sve a ne niko drugi je ste vi na vlasti 15 godina i visee........!!!!!

MONDO REPORTAŽE