• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pola miliona za čišćenje namještaja, zgrade i trga

Autor mondo.ba

Vlada RS ove godine potrošiće više od pola miliona KM za održavanje namještaja, lustera, fasade, čišćenje mahovine...

 Pola miliona za čišćenje namještaja, zgrade i trga Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  Za čišćenje namještaja od prirodne bež kože, zavjesa i posteljine Služba za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske isplatiće 276.913 KM firmi "AD-preduzetnici ortaci" Banjaluka, a za čišćenje kristalnih lustera i pranje staklene fasade na zgradi Administrativnog centra firmi "RUS" Gradiška ove godine biće isplaćeno 237.470 KM, piše portal Capital.ba.

Prva pomenuta firma je bila jedini ponuđač na nedavnom zaključenom tenderu "Čišćenje i impregnaciju namještaja od prirodne bež kože, hemijsko čišćenje zavjesa, paravana, posteljine i radnih uniformi" koje je 21. maja ove godine raspisala Služba za zajedničke poslove Vlade RS.

''RUS'' Gradiška takođe je bio jedini ponuđač na tenderu raspisanom u aprilu ove godine za usluge "Pranje staklene fasade, pranje i skidanje kamenca sa fontana, dubinsko čišćenje itisona, tepiha i stilskog namještaja, mašinskog pranje podova od parketa i kamena i čišćenje kristalnih lustera".

Za nabavku štofa, eko kože i odgovarajuće dekorativne trake Vlada će potrošiti dodatnih 12.000 KM budžetskog novca.

Samo za popravku kamenih ploča na trgu ispred Administrativnog centra ove godine biće izdvojeno 46.238 KM. Na tenderu "Nabavka kamenih ploča za popravku trga Administrativnog centra Vlade RS" pobijedila je firma "Novoteks" Novaka Milakovića čija je pretežna djelatnosti trgovina na malo i veliko kruhom, tjesteninom i kolačima. ''Capital'' navodi da je ova firma poznata u javnosti kao višegodišnji glavni snabdjevač hranom i pićem banjalučkih vrtića i još nekoliko javnih institucija.

"EkoBel" Laktaši naplatiće od Vlade Srpske 38.461 KM za dezinfekciju Administrativnog centra i za uklanjanje mahovine sa trga ispred zgrade. Tender je zaključen krajem prošlog mjeseca.

Vlada plaća stotine hiljada maraka svake godine privatnim firmama za čišćenje Administrativnog centra iako je to u opisu djelatnosti Sektora za investiciono i tekuće održavanje u okviru Službe za zajedničke poslove, piše ''Capital''.

"Sektor za investiciono i tekuće održavanje između ostalog: obavlja poslove higijene poslovnih prostora i pripadajućeg okoliša pored objekata, vrši tekuće održavanje kancelarijskog i drugog namještaja, tehničkih sredstava, uređaja i postrojenja u funkciji objekata instalacija i aparata…", navodi se na zvaničnoj veb stranici Vlade RS.

Prema Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta Služba za zajedničke poslove ima 263 radnika za čija primanja je ove godine u Budžetu predviđeno 3,2 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Boze sacuvaj, zivi se na visokoj nozi u bijednoj drzavi.

MONDO REPORTAŽE