• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najlošiji rezultati NSRS u sedmogodišnjem periodu

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Narodna skupština RS je u prvoj polovini 2017. godine zabilježila najniži stepen produktivnosti u aktuelnom mandatu, te jedan od najlošijih u posljendjih sedam godina.

 Analiza CCI najlošiji rezultati NSRS u sedmogodišnjem periodu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predstavnici Centra civilnih inicijativa predstavili su danas rezultate rada entitetskog parlamenta i Vlade RS te ocijenili da je prvo polugodište obilježilo sprječavanje privatizacije Rudnika željezne rude "Ljubija", ali i sve alarmantniji odlazak mladih iz RS, kao i alarmantan stepen zaduživanja.

- U spomenutom periodu razmotreno je svega 79 mjera. Posebno zabrinjava niska realizacija zakona. Sa 19 usvojenih zakona, NSRS je ostvarila jedan od najlošijih rezultata u posljednjih sedam godina. Dvostruko lošiji od rezultata u drugoj polovini 2015, a trostruko od broja usvojenih zakona u drugoj polovini 2011. godine, a kada su za šest mjeseci usvojena 62 zakona – kazao je danas konsultant u CCI Željko Ninković.

On je podvukao da u pola tekuće godine nije realizovana ni petina godišnjeg plana.

- Ni u ovom periodu nije održana nijedna posebna sjednica na kojoj bi se razmatrala pitanja od ključne važnosti za građane o stanju u zdravstvu, privredi, korupciji ... – dodao je Ninković.

U CCI su komentarisali i rad Vlade RS u istom periodu, te zaključili da prednjači u realizaciji strategija, a podsjetili su i da Vlada RS ne odgovara na vrijeme na poslanička pitanja i krši zakon o ravnopravnosti polova. Takođe, podsjetili su i da je Glavna služba za reviziju RS u izvještajima konstatovala značajnu finansijsku nedisciplinu u Vladi RS.

- To je u konačnici dovelo do ostavki, ali ne odgovornih za propuste, nego glavnog revizora koji je ukazao na ove anomalije što je dovelo do snažnog političkog pritiska i njegove ostavke – kazali su u CCI.



Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE