• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ministar Savanović kupuje novi automobil

Autor mondo.ba

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović kupuje novi automobil, pravdajući se da su od četiri vozila koja ministarstvo ima, dva neupotrebljiva.

 I ministar Savanović kupuje novi automobil Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO
Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Portal Capital.ba piše da je Ministarstvo rada i boračko – invalidske zaštite RS juče raspisalo tender za nabavku novog službenog vozila vrijednog 70.000 KM bez PDV-a, odnosno oko 82.000 KM sa PDV-om.

Ja imam dva vozila koja su neupotrebljiva jer su stara i prešla su mnogo kilometara, tako da njihovo održavanje košta više nego oni. Zbog toga nam je potreban novi automobil, jer je za ovaj resor, što direktno što indirektno, vezano gotovo 700.000 ljudi. Ovaj put smo išli na nešto skromnije vozilo, uvažavajući stav javnosti“, rekao je Savanović ovom portalu i dodao da će novi automobil vjerovatno biti marke „škoda“ ili „pasat“ u zavisnosti od ponuda koje stignu.

Kazao je i da će „audi“ koji je prešao gotovo milion kilometara vjerovatno pokloniti Muzeju RS koji će dalje biti zadužen za održavanje.

Pored ovog, kako je rekao, ministarstvo ima i „škodu oktaviju“ koja je prešla 700.000 kilometra i ona je van upotrebe.

Pored toga, imamo „škodu superb“ koju ja koristim i „škodu rapid“. Nisam opterećen luksuznim vozilima, ali moramo imati u vidu i bezbjednost“, kazao je Savanović.

Ministar rada ovom nabavkom pridružilo se brojnim ministrima koji su to učinili prije njega, a ubjedljivo najneskromniji bio je ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević koji se o trošku naroda počastio novim četvorotočkašem vrijednim oko 113.000 KM koji ima specijalnu luksuznu opremu.

Sezona: Još dva ministarstva kupuju automobile

Malešević je poznat i po tome što je kao razlog kupovine luksuzne limuzine naveo i da je to „na neki način statusni simbol“.

Trend nabavke novih automobila prati i resor ministra uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić koja je za nabavku novog vozila izdvojila 75.447 KM sa PDV-om.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Znači da su ovi iz Restarta ipak nešto postigli. Umjesto Audija, kupovati će se VW Pasati i Škode superb. Barem su malo smanjili apetite.

MONDO REPORTAŽE