• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Ukidanje sankcija Dodiku je tehničko pitanje''

Autor mondo.ba

Za očekivati je da sankcije koje je američka administracija uvela predsjedniku RS Miloradu Dodiku, budu ukinute tokom naredne godine, kaže Obrad Kesić.

"Vjerujte, to je sada već tehničko pitanje. Čekali smo da se na određene pozicije postave novi ljudi. Tu se trenutno radi o tri čovjeka, sekretara. Dvojica su već imenovana. Trećeg čekamo na mjesto u Ministarstvu finansija. Znači, imamo sve više ljudi koji zastupaju novu politiku, a koja je na ruku predsjedniku Dodiku. Kada se oni imenuju, stvaraju se uslovi da naši advokati naprave zahtjev da se krene u proceduru ukidanja sankcija", rekao je Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu u intervjuu za portal RTRS-a.

Vašington potvrdio: Dodik pod sankcijama SAD!

Kesić kaže da još nema zvanične potvrde o odlasku Morin Kormak sa mjesta ambasadora SAD u BiH, ali je, kako kaže, "za očekivati da se to desi, jer ne odlaze američki ambasadori samo iz BiH".

"Neće biti prazna samo ambasadorska mjesta, tu su i druge pozicije, pomoćni sekretari, zamjenici, podsekretari...", kaže Kesić. 

Šef Predstavništva RS u Vašingtonu tvrdi da u američkim krugovima gdje ima kontakte i saradnju, na Dodika gledaju sa poštovanjem.

"Prethodne administracije, od Klintonove do Obamine, svi su bili vezani za globalizam. To je bila ideologija koja se gurala, stvaralo se savezništvo sa Džordžom Sorošom i njegovom fondacijom. Bila je uska saradnja između američkih fondacija, nevladinih organizacija, Stejt departmenta i Soroša, na projektu izgradnje liberalne demokratije i građanskog društva. To se nije dešavalo samo u SAD, već i u cijelom svijetu. Sada je došla nova administracija koja na Soroša gleda prvenstveno kao neprijatelja, tačnije Trampovog neprijatelja. Taj čovjek ulaže ogromna sredstva na njegovo rušenje. E sada, kakve to veze ima sa Dodikom?! Pa u ovoj priči oko Soroša, predsjednik Republike Srpske doživljava se kao heroj, jer on od početka nije za njegovu politiku, onu globalističku, kojoj se protivi i Tramp. Oni koji su bliski Trampu, Dodika sada ne gledaju u negativnom kontekstu, a zbog čega ga je prethodna administarcija sankcionisala", navodi Kesić.

Kormakova: Sankcije Dodiku će potrajati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE