• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Ništa od kandidatskog statusa 2018.

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra izvjesnim da BiH naredne godine neće dobiti kandidatski status za prijem u EU jer je svima pokazala da šalje različite poruke o istim stvarima o kojima su ranije postignuti dogovori.

"Završili smo evropski put u onim pitanjima u kojima je trebalo. Ostalo je još nekoliko pitanja u vezi sa Upitnikom Evropske komisije", rekao je Čović večeras u Sarajevu novinarima na prijemu koji je organizovao povodom katoličkog Božića.

On je naveo da je razočaran jer nije bilo nijedne prepreke da BiH dobije kandidatski status.

"Morate biti razočarani ako ste imali MAP u rukama, a na kraju ga ne dobijete", istakao je Čović.

On kaže da će u BiH suštinske promjene čekati na naredne izbore.

"Mi nemamo više izborni legitimitet onakav kakav smo imali, nemamo parlamentarnu većinu kakvu smo imali. Napravili smo parlamentarnu većinu koje smo se odrekli na pola mandata. Puno je stvari koje su negativne", smatra Čović.

On je rekao da će naredna godina biti bolja nego ova, da će građani BiH živjeti mnogo bolje.

"Siguran sam da će naredna godina biti uspješnija i bolja od ove u svakom smislu i za svakog stanovnika BiH. Ne zbog toga što ćemo se mi posebno potruditi pa nešto napraviti, nego što smo stvorili preduslove da u izbornoj godini svi čine sve da bi se pokazalo da smo uspješni. U narednoj godini očekujte gradnju auto-puteva i energetskih postrojenja koje nismo gradili u posljednje dvije godine", naveo je Čović.

Komentarišući njegove odnose sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, koji nije prisustvovao večerašnjem prijemu, Čović je istakao da su oni jednako dobri kao prije mjesec dana.

On je naglasio da su ambasadoru BiH u UN date instrukcije da BiH bude uzdržana prilikom glasanja o odluci predsjednika SAD Donalda Trampa da Jerusalim prizna kao glavni grad Izraela.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE