• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Vladi RS potrebna reforma

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, koji je ministar industrije, energetike i rudarstva RS, rekao je danas da će nakon izbora i formiranja vlasti u RS, biti potrebno reformisati Vladu RS.

On je naveo da je na nedavnom sastanku koalicije u RS (SNSD, DNS i SP) bilo riječi o radu institucija RS, te promjenama zakona o Vladi RS i uvođenju novog ministarstva.

"Sazrelo je vrijeme da se nakon izbora, a mi u SP-u se zalažemo za to, izvrše i još neke promjene, u pogledu nadležnosti ministarstva i da se neki sektori dodatno ojačaju. Sektore privrede treba imati značajnije promjene, ali i sektor društvenih djelatnosti, sve kako bi rad Vlade bio unaprjeđen", rekao je Đokić.

Kada su u pitanju kadrovske promjene, on je kazao da o tome nije razgovarano.

Đokić je danas govorio i o rebalansu budžeta RS za 2018. godinu koji će se sutra naći na dnevnom redu posbne sjednice NSRS.

"Dugo vremena nismo imali priliku da Vlada nakon samo pet mjeseci tekuće godine donese odluku, stvori uslove i izvrši značajno rebalansiranje", kazao je Đokić.

Govorio je i kako su u RS stabilizovani budžetski prihodi, ekonomske prilike, unaprijeđena industrijska proizvodnja, smanjen broj nezaposlenih...

Na pres-konferenciji je najavljeno i da će Slobodan Župljanin iz Kotor Varoša svoju političku karijeru nastaviti u Socijalističkoj partiji.

Đokić je naveo neke od njegovih „kvaliteta“, zbog kojih je ocijenio da  je značajan njegov budući politički angažman u ovoj stranci, a nije precizirano koju će tačno poziciju imati ubuduće u SP-u.

Međutim, Župljaninu je u toku proces pred Sudom BiH. Tužilaštvo BiH ga, zajedno sa još nekoliko optuženika, tereti da su od 1992. do 1994. godine učestvovali u napadu na hrvatsko i bošnjačko stanovništvo na području Kotor-Varoši. Optuženi su za progon ubistvima, deportacijom, zatvaranjem, mučenjem, silovanjem i tjeranjem na prinudni rad.

Župljanin je u to vrijeme bio komandant Drugog bataljona Vojske RS.

"To nije i neće biti prepreka za njegov politički angažman u SP-u. On, odlukom suda,  može nesmetano da funkcioniše, bez ograničenja", istakao je Đokić.

Župljanin je naveo da treba poštovati demokratsko načelo presumpcije nevinosti dodavši da ne postoje nikakve sudske zabrane kada je on u pitanju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE