• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Nova vlada oko 10. decembra

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik RS Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da se konačno formiranje nove vlade očekuje svakako oko 10. decembra, jer postoje rokovi u vezi sa konstituisanjem Vijeća naroda Srpske i ostalom procedurom koja se mora proći.

 Cvijanović: Nova vlada oko 10. decembra Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Namjeravali smo to da uradimo odmah na početku decembra, ali s obzirom na raspored sjednica Narodne skupštine i tu proceduru, mislim da će to biti negdje oko 10. decembra", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da ima dovoljno vremena da se oko 20. decembra u Narodnoj skupštini Srpska pozabavi pitanjima budžeta i programa ekonomskih reformi za narednu godinu.

"A da bi opet nakon toga Vijeće naroda moglo sve to da verifikuje", navela je predsjednik Srpske. 

Počeo sastanak Viškovića sa političkim partijama

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas još i da nije optimista kada je riječ o naredbi Tužilaštva BiH za ponovno otvaranje istrage protiv pet lica u predmetu "Dobrovoljačka ulica", iako očekuje da se jednom u ovoj zemlji dođe do pravde.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je pravda u BiH, nažalost, stalno bila u zapećku što se vidi i po načinu kako su donošene određene odluke ili presude, te po tome kako je retroaktivno primjenjivan Krivični zakon iz 2003. godine kada je riječ o Srbima.

"Kada su u pitanju bili ostali, koristio se zakon iz bivše Jugoslavije koji je bio blaži i koji je trebalo koristiti jer je bio na snazi u vrijeme počinjenja tih djela", rekla je Cvijanovićeva nakon promocije kadeta Policijske akademije u Banjaluci.

Ona je istakla da nema puno optimizma kada je riječ o "Dobrovoljačkoj".

"Gledali smo do sada samo neizbalansirane slike u okviru pravosuđa, često uz velike upitnike, sumnju i opravdane strahove da su određeni procesi i odluke bili politički motivisani. Ostaje da se vidi... Željela bih reći nešto optimističnije, ali bojim se da nisam pretjerani optimista", poručila je predsjednik Srpske.

Tužilaštvo BiH naredilo je juče ponovno otvaranje istrage protiv pet lica u predmetu "Dobrovoljačka ulica".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE