• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrbas i Bosna iznad kote odbrane od poplava

Autor mondo.ba

Vrbas je u Banjaluci prešao tačku redovne odbrane od poplava koja je postavljena na 300 centimetara, ali za sada nema izlijevanja rijeke iz korita.

 Vrbas i Bosna iznad kote odbrane od poplava Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Kako je objavila Civilna zaštita RS, rijeka Bosna je u Doboju na 320 cm što je 20 cm iznad kote redovne odbrane od poplave. 

Rijeka Ukrina se u poslednja ti sata časa povukla 25 cm i sada je u koritu u Derventi. Ostalo je malo vode u udolinama kod gradskog mosta.

Sava je u porastu u Brodu i Šamcu i ispod je kote redovne odbrane od poplave. Meteorolozi za noćas najavljuju postepen prestanak atmosferskih padavina i zahlađenje.

Spasilački tim u pripravnosti

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS) dao je nalog da Specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom bude u pripravnosti.

Nalog direktora uslijedio je nakon naglog povećanja vodostaja svih naših većih vodotoka i njihovih pritoka.

Očekuje se povećan vodostaj u slivu Save

Agencija za vodno područje rijeke Save - Sarajevo u naredna dva do tri dana očekuje povećanja vodostaja vodotokova u slivu rijeke Save BiH, posebno na području Unsko-sanskog kantona, srednjeg i gornjeg toka rijeke Bosne te gornjeg toka rijeke Vrbas s mogućnošću dostizanja nivoa pri kojem počinje obavještavanje o poplavama.

To se posebno odnosi na sliv rijeka Une i Sane, pritoke do grada Bihaća te područje opštine Ključ i Sanski Most, gornji dio sliva Bosne (Željeznica, Zujevina), Fojnička rijeka sa svojim pritokama, sliv Lašve, kao i desne pritoke rijeke Bosne u gornjem dijelu sliva te gornji dio sliva rijeke Vrbas.

Sugeriše se povećan oprez stanovništvu u navedenim područjima, saopšteno je iz Agencija za vodno područje rijeke Save - Sarajevo.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE