• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Snažna Srbija važna za Srpsku, BiH i region''

Autor SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nosiocima najviših državnih funkcija i svim građanima Sretenje - Dan državnosti Srbije.

 Dan državnosti Srbije čestitka Milorad Dodik Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ
Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Dodik je naveo da Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze.

"Povodom Dana državnosti Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke. Republika Srpska i Srbija imaju snažne i neraskidive bratske veze, zajedničku prošlost i tekovine koje baštinimo kao simbol naše bliske povezanosti i jedinstva", poručio je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj, BiH, kao i region.

On je istakao da činjenica da Srbija, ali i Republika Srpska, istoga dana obilježavaju i godišnjicu Prvog srpskog ustanka, govori o početku zajedničke borbe za slobodu i samostalnost srpskog naroda na ovim prostorima.

Dodik je poručio da svim građanima Srbije želi uspjeh u izgradnji savremenog društva koje će biti pokretač razvoja cijelog regiona.

Dan državnosti - Sretenje obilježava se u Srbiji na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine usvojen prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav koji je praktično označio i početak stvaranja samostalne i nezavisne države.

Dan državnosti obilježava se i kao znak sjećanja na 15. februar kada je 1804. godine Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak i poveo borbu za oslobođenje od Turaka.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE