• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostar: Nagradili fudbalere, nastupao Čola

Autor SRNA

Nagradu "Večernjakov pečat" na večerašnjoj svečanosti u Mostaru za ličnosti godine dobili su fudbalski reprezentativci Hrvatske porijeklom iz BiH i selektor Zlatko Dalić, koji su prošle godine na Svjetskom fudbalskom prvenstvu osvojili s

 Večeranjakov pečat 2019 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Nagrađeni su Zlatko Dalić iz Livna, Dejan Lovren iz Kraljeve Sutjeske, Mateo Kovačić iz Kotor Varoša, Tin Jedvaj iz Mostara, Vedran Ćorluka iz Dervente, Ivan Rakitić iz Žepča, Mario Mandžukić iz Posavine i Luka Modrić iz Mostara.

Nagrade za ličnost godine na manifestaciji, koju je organizovao "Večernji list", izdanje za BiH, dodijeljene su u 15 kategorija, a "Večernjakov pečat" za doprinos kulturi i umjetnosti uručen je Zdravku Čoliću, dok je
glumac Ivo Gregurević posthumno nagrađen.

U kategoriji "Javna uprava" nagrada je uručena Ireni Hadžiabdić iz Centralne izborne komisije BiH, a u kategoriji "Nauka" rektorima Univerziteta u Banjaluci Radoslavu Gajaninu, Univerziteta u Sarajevu Rifatu Škrijelju, te Svučilišta u Mostaru Zoranu Tomiću.

"Večernjakov pečat" u kategoriji "Lokalni lider" uručen je gradonačelnicima Istočnog Sarajeva i Sarajeva Nenadu Vukoviću i Abdulahu Skaki, u oblasti privrede Mladenki Grgić.

U kategoriji "Lobista za BiH" nagradu je dobio šef Misije USAID-a u BiH Piter Dafi, a kategoriji "Naše gore list" preduzetnik Ivica Nuić.

Košarkaš Mirza Teletović osvojio je "Večernjakov pečat" kao sportista godine, dok je za posebne sportske uspjehe nagrada uručena legendarnom fudbaleru iz Mostara Dušku Bajeviću.

Priznanje za životno djelo dobio je pjevač Mate Bulić, koji slavi 40 godina karijere.

U kategoriji za međureligijski dijalog "Večernjakov pečat" dobile su časna sestra Blanka Jeličić i Šejla Mujić Kevrić.

Priznanje u kategoriji "Uspjeh godine" dobili su Dane Vasić i Daut Tihić.Za "Poduhvat godine" nagrađena je Adisa Tufo, a za humanost Senaid Išerić.

Manifestaciju je otvorila predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je šest milijarditom stanovniku zemlje Adnanu Meviću uručila kopiju Opšte povelju UN o ljudskim pravima.

Ona je rekla da su dobrota, plemenitost i humanost osnov svakog uspjeha i napretka.

"Večeras ističemo ljude koji nas upućuju na istinske ljudske vrijednosti i uče kako možemo živjeti u zajedništvu, njegujući naše različitosti. To je ono za što se zalažem i u što čvrsto vjerujem. Kao hrvatska predsjednica činiću sve što je u mojoj moći da bude bolje mom narodu, ali tražiću bolje za sve", navela je Kitarovićeva.

Na manifestaciji je nastupio i legendarni pjevač Zdravko Čolić.

Svečnosti u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače su prisustvovali predstavnici vlasti, političari, privrednici, te brojne ličnosti iz javnog života BiH.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE