• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Kiss me'' bombone nisu za upotrebu

Autor SRNA

Agencija za bezbjednost hrane BiH da ''Kiss me'' bombone nisu za upotrebu zbog prevelikog sadržaja određenih vrsta boja.

Agencija za bezbjednost hrane BiH je putem sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena da se BiH nalazi među zemljama u koje je distribuisan proizvod "kis mi" /Kiss me/, obojene bombone sa ukusom limuna, maline i crne ribizle iz Poljske, koji ne odgovara propisima o prehrambenim aditivima.

Proizvođač navedenog proizvoda je "Nord" /NORD/ iz Poljske, a rok trajanja je 30. mart 2020. godine, saopšteno je danas iz Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Riječ je o proizvodu "kis mi" - topivi bomboni, 300 grama, bar kod - 5900987002361, a utvrđena opasnost je previsok sadržaj boje E 104 /kvinolin žuta/ i nedeklarisana boja E 102 /tartrazin/ i može uticati na ljudsko zdravlje, a rizik nije ozbiljan, navodi se u saopštenju.

Sve raspoložive informacije potrebne za utvrđivanje sljedivosti proizvoda Agencija za bezbjednost hrane BiH je dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE