• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne smiju da voze "škodu" zbog slovne greške

Zbog slovne greške u registru Centra javne bezbjednosti Banjaluka vlasnici vozila marke "škoda" na registraciju vozila moraju da čekaju i po 15 dana, a u tom periodu ne smiju da voze svoje automobile.

 Ne smiju da voze "škodu" zbog slovne greške Izvor: MONDO

U novim registarskim podacima, umjesto ranijeg naziva "skoda", sada piše "škoda", pa softver ne može da nađe ovu marku vozila u bazi podataka, zbog čega nije moguće registrovati vozilo, piše "Glas Srpske".

Načelnik CJB Banjaluka Darko Ćulum rekao je da su svi šalteri za registraciju motornih vozila elektronski povezani sa ovlašćenim stanicama za tehnički pregled.

On je objasnio da poslije tehničkog pregleda vozila, pomenute stanice popunjavaju elektronski obrazac o izvršenom tehničkom pregledu, odnosno zahtjev za registraciju, gde unose i marku vozila, na primjer "skoda", "škoda", "golf", a kada stranka dođe na šalter za registraciju vozila, referent elektronski preuzima zahtev o urađenom tehničkom pregledu i nema mogućnost ispravke marke vozila u pomenutom obrascu.

"Kako u bazi Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) koja se koristi na šalterima za registraciju vozila ova vozila imaju naziv "škoda", zbog neslaganja naziva, referent ne može da registruje vozilo dok se ti nazivi ne usaglase", dodao je je Ćulum.

On je naglasio da nazive u bazi mogu da mijenjaju samo administratori IDDEEA.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE