• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za tren oka: Brzi sendviči iz rerne sa domaćim namazom od povrća, sira i jaja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Brzinski sendviči iz rerne sa domaćim namazom od povrća i sira savršen su način da u tren oka pripremite ukusan i zasitan obrok.

 Sendviči iz rerne s domaćim namazom recept Izvor: Printscreen/Youtube/Smaczne dania

Sastojci:

  • 1 vekna hljeba (18 kriški)
  • 150 g sira (po izboru)
  • 2 tvrdo kuvana jajeta
  • 1 velika šargarepa (sirova)
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza mirođije
  • 1–2 čena bijelog luka
  • Majonez po ukusu
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Miris pečenog hljeba i svježina domaćeg namaza pretvoriće obične kriške u pravu poslasticu. Ovi sendviči su idealni kad želite brz, ali zasitan obrok, a pritom se spremaju bez mnogo muke i od sastojaka koje skoro svaka kuhinja ima.

Savjet:

Ako želite još bogatiji ukus, prije pečenja hljeb lagano premažite maslinovim uljem ili rastopljenim puterom.

Isjecite veknu na oko 18 kriški i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u unaprijed zagrijanoj rerni na 200°C oko 5–7 minuta, dok ne postanu blago hrskave.

Dok se hljeb peče, narendajte sir, šargarepu i kuvana jaja. Sitno isjeckajte peršun, mirođiju i bijeli luk. Sve pomiješajte u činiji. Dodajte majonez, pa sve dobro promiješajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Namažite kriške hljeba pripremljenim namazom. Poslužite odmah, dok su kriške još blago tople, a namaz svjež i mirisan.

(MONDO/Stvar ukusa)

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop