• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako najbrže da oljuštite paprike za ajvar: Trik iskusnih domaćica koji štedi vrijeme

Brzo i lako ljuštenje paprika za ajvar moguće je uz jednostavan trik koji koriste iskusne domaćice.

 Kako najbrže oljuštiti paprike za ajvar Izvor: Shutterstock

Polako dolazi vrijeme pripreme zimnice, kada će mirisi pečenih paprika ispuniti kuhinje i dvorišta.

Ljuštenje paprika zna da bude mukotrpan posao, ali postoji jednostavan trik koji značajno ubrzava proces.

Paprike za ajvar prvo operite i osušite. Pecite ih u rerni na 200°C, na roštilju ili tiganju dok ne dobiju lijepo pečenu, crvenkastu koricu.

Stavite ih još tople u kesu i dobro zatvorite. Ostavite ih da odstoje 10-15 minuta – vlaga u kesi će omekšati kožicu, koja će se gotovo sama odvojiti od mesa paprike.

Ako želite da ubrzate još više, poslije stajanja u kesi, lagano protrljajte paprike rukama – ljuske će se skidati kao rukom odnešeno. Ovo štedi vrijeme i nervozu, a ajvar ostaje mekan i sočan.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop