• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJGORI DORUČAK ZA ZDRAVLJE CRIJEVA: Nutricionista upozorava na obrok koji skoro svaki dan jedemo

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Uobičajena opcija za doručak nije dobra za zdravlje crijeva, ističe nutricionistkinja.

 Zašto ne treba doručkovati peciva iz pekare Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Skok šećera u krvi samo je jedna od mnogobrojnih negativnih posljedica po zdravlje, kada se jedu pogrešne namirnice za doručak. Užurbani tempo života nas je doveo u situaciju da nemamo vremena za osnovne stvari, koje bi zapravo trebalo da budu prioritet. To se najpre odnosi na ishranu u koju uključujemo brza rješenja kako ne bismo ostali gladni. Zato su peciva iz pekare najčešća opcija koju biramo, ali i najgora za zdravlje crijeva, kaže nutricionistkinja Liza Ričards.

Uživanje u raznim slanim i slatkim pecivima za doručak može da donese trenutni užitak, ali ne treba zanemariti njihov uticaj na zdravlje i nivo šećera u krvi. Peciva su prepuna su rafinisanih šećera, nezdravih masti i prerađenog brašna, zbog čega mogu da doprinesu problemima kao što su debljanje i upalne reakcije u tijelu.

"Peciva su štetna za zdravlje crijeva zbog visokog sadržaja šećera i rafinisanog brašna. Ovi sastojci doprinose brzim skokovima šećera u krvi, podstiču oslobađanje insulina i potencijalno uzrokuju hroničnu upalu", upozorava nutricionistkinja i dodaje da pretjerana konzumacija šećera dovodi do nakupljanja masnoće.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop