• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 12 Mini za sada nije ispunio očekivanja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Eksperiment kompanije Apple izgleda da nije uspio, iPhone 12 Mini nije našao svoju publiku u Americi.

 iPhone 12 Mini za sada nije ispunio očekivanja Izvor: MONDO / Apple

Kako su proteklih par godina telefoni postali sve veći i veći, mnoge uređaje više nije moguće držati sa jednom rukom, što je dovelo do velikog broja komentara kako više nema telefona "normalne" veličine, zbog čega je Apple odlučio da testira tržište.

Oni su predstavili iPhone 12 Mini verziju koja je manja u odnosu na osnovni model i ima iste specifikacije kao taj telefon. Ipak, ispostavilo se da je Mini najmanje popularan model od svih iPhone 12 telefona, iako najmanje košta! Kako stvari stoje iPhone 12 Mini se kod operatera u Americi prodavao veoma slabo, samo od četiri do pet posto, dok je najpopularniji bio osnovni model koji kod tri glavnih operatera u toj zemlji prodavan od 24% do 33%.

Kao što smo napomenuli, iPhone 12 i Mini su skoro pa isti telefoni, ključne razlike su to što je ekran na Mini verziji 5,4 inča, dok je na osnovnom modelu 6,1 inča, ali se vjeruje da najjeftiniji iPhone 12 ima manju bateriju koja je kapaciteta 2.227 mAh, iako to Apple nije potvrdio. Po svemu sudeći, ljudi su voljni da plate dodatnih 100 dolara za veći ekran. iPhone 12 Mini se ne prodaje dobro ni kod pretprodavaca, razlog za to je iPhone SE koji košta 399 dolara, dok je iPhone 12 Mini 699 dolara, prenosi Phone Arena.

Ti podaci se slažu sa informacijama Flurry Analytics koji ističe: „Kada uzmete u obzir mali odziv iPhone 12 Mini telefona, potencijalni kupci možda signaliziraju da manji uređaji koji mogu da stanu u džep možda i nisu od tolikog značaja kao što se mislilo. Za 100 dolara se dobija veći ekran i bolja baterije kod iPhone 12 telefona, dok Mini verziji nije pomogla ni druga generacija iPhone SE modela koji je izašao u ovoj godini“ – stoji u ovom izvještaju koji dodaje da premijum telefoni Apple kompanije uglavnom na početku imaju odličnu prodaju, da potom jeftinije verzije istih preuzmu tržište.

iPhone 12 Mini je odličan test da se vidi da li mušterije zaista žele manje telefone, a ne samo jeftinije. Sasvim je moguće da će Apple ukinuti ovaj model iPhone telefona koji je debitovao upravo ove godine. 

Da li su nam potrebniji manji telefoni ili ste zadovoljni "standardnom" veličinom uređaja?

(Mondo / Phone Arena)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS