• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka ova Nokia bude vaš sljedeći telefon

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ako kupujete telefon na duge staze izbor se nameće sam od sebe!

 Neka ova Nokia bude vaš sljedeći telefon Izvor: MONDO / Nokia

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona od 2016. godine svojom jasnom vizijom uspjela je da od Nokia uređaja baziranih na Android platformi, napravi robnu marku, kojoj korisnici najviše vjeruju.

Ovo je potvrdio i nedavni Counterpoint Research dokument pod nazivom Trust Ranking Research, baziran na četiri faktora, a to su softver, bezbjednost, kvalitet izrade i preporuka za korišćenje u kompanijama (enterprise-recommended).

Možda će vas zanimati:

Ovi rezultati govore kom proizvođaču telefona korisnici najviše vjeruju. Na osnovu njih, Nokia telefoni su se našli ispred najistaknutijih imena industrije mobilnih uređaja! Svi kvalifikovani uređaji finskog proizvođača rade na Android 10 softveru.

Nokia smartfoni mogu da se pohvale i činjenicom da su preporučeni i za upotrebu u preduzećima. Razlog za to može da se nađe u tome što ti telefoni dobijaju sigurnosne zakrpe svakog mjeseca. Oni imaju savršen skor po ovom istraživanju i to nas dovodi i do drugog važnog razloga za izbor Nokia telefona na Android platformi.

Svi Nokia telefoni imaju čist, neopterećen softver, koji ne sadrži bloatware i duplirane aplikacije, a modeli u Android One i čak i u Android Go edition kategoriji dobijaju dva velika ažuriranja Android softvera. Ovo Nokia telefone čini šampionima klase, jer u kategoriji jeftinih i pristupačnih pametnih uređaja mnogi proizvođači gotovo nikad ne nadograde model, koji prodaju korisnicima. Dugotrajnost softvera i hardvera je veoma važna korisnicima, pošto ljudi koriste iste telefone duže nego ikad - prosječno se tek na svakih 30 mjeseci kupuje novi telefon.

HMD Global voli da kaže da njihovi telefoni vremenom postaju sve bolji, a to je tačno, jer svaka nova nadogradnja operativnog sistema donosi unaprijeđene i/ili nove opcije, poboljšava autonomiju i trajanje baterije i omogućava više pametnih inovacija.

Dolazimo tako i do vještačke inteligencije, koja je veoma važan faktor ekosistema Nokia telefona. Nokia pametni telefoni koriste vještačku inteligenciju kroz cijeli sistem, pa se AI brine da baterija traje duže, da sistem radi brže, ali i da kamera automatski prilagodi režim snimanja onome što korisnik trenutno fotografiše ili snima. Takođe, novi Noćni režim prvi put je primenjen na jeftinim Android telefonima upravo na Nokia uređaju kao što je Nokia 2.4, pa vlasnici takvih telefona mogu da naprave ljepše i kvalitetnije slike noću i kad ima malo prirodnog svjetla. Zanimljivo je i to da Nokia telefoni vremenom uče o načinu na koji ih korisnik upotrebljava i tako omogućavaju prilagođavanje navikama korisnika tj. da uvijek ima dovoljno snage za određene procese ili aplikacije i kada i kako bi trebalo podesiti osvjetljenje ekrana, između ostalog.

Treći razlog zbog kojeg korisnici rado biraju Nokia uređaj jeste to što imaju mogućnost izbora u svakoj klasi - od najpovoljnije do flagship kategorije. Nokia telefoni su tzv. best buy ponuda tj. imaju najbolji odnos uloženog i dobijenog, posebno kad se o dizajnu i hardveru radi, a neprikosnoven softver u svim kategorijama je važan trenutak, koji pravi razliku kad se korisnik odlučuje za novi Android mobilni telefon.

Kakva su vaša iskustva s Nokia telefonima? Pišite nam u komentarima!

Nokia 5.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 3.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 2.4 video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile
Nokia 5.3 jeftin Android telefon video (MobIT)
Izvor: Nokia Mobile

/PROMO TEKST/

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS