• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple otkrio kako Facebook prikuplja podatke korisnika (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Nova pravila iOS 14 sistema otkrivaju kako Facebook sve skuplja naše podatke i - ne izgleda dobro!

 Apple otkrio kako Facebook prikuplja podatke korisnika (FOTO) Izvor: Guliver/Getty Images/ Weedezign

Kompanija Apple izdala je ažuriranje sistema za iPhone uređaje oznake iOS 14.3.

Ovo ažuriranje, kako sam Apple tvrdi, zauvijek će promijeniti način na koji korisnici rade sa preuzimanjem sadržaja, koriste AppStore, a već je izazvao i lavinu komentara zbog nove politike rada aplikacija tj. obavještenja o načinu kako one postupaju sa podacima korisnika.

Naravno, to znači da će vam iOS 14.3 pokazati baš svaki način na koji neka aplikacija postupa tj. sakuplja vaše podatke i to jasno prikazati zbog čega mnogi nisu srećni i tu ne mislimo na korisnike, naravno, nego na kompanije. Nije tajna da se Apple i Facebook “ne mirišu“, a razlog novog prepucavanja preko novina, koje je u toku, upravo je iOS 14.3, odnosno ono što nam je on pokazao kad su naši podaci na Facebook ekosistemu u pitanju.

Nova opcija ow developers may handle your data otkrila je ono što svi znamo, da Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger sakupljaju naše podatke na različite načine, ali niko ni slutio nije da to te aplikacije čine ovako agresivno i u tako velikim količinama!

Od podataka za koje već znamo i očigledno je da sakuplja, kakvi su kontakti i broj telefona, Facebook ide mnogo, mnogo dalje i ima svoje “prstiće“ i u preciznoj lokaciji, mejlovima, SMS porukama, tzv. osjetljivim podacima, audio podacima i mnogo, mnogo toga još! Ukratko, 14 (!!!) iPhone ekrana o tome šta sve Facebook aplikacija prikuplja o svojim korisnicima :/

Pogledajte ŠTA SVE Facebook sakuplja u galeriji:

Ako imate iPhone i želite da vidite šta koja aplikacija radi sa vašim podacima idite u AppStore, na odabranu aplikaciju i koristite opcije App Privacy, pa i See Details, gdje ćete dobiti informacije kakve vidite u našoj galeriji.

Šta vi kažete na sve ovo?! Iznenađeni?

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS