• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp se i dalje (bezuspješno) trudi: Pojednostavili nove uslove korišćenja

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

WhatsApp pojednostavio šta novi uslovi korišćenja zaista predstavljaju.

 WhatsApp se i dalje (bezuspješno) trudi: Pojednostavili nove uslove korišćenja Izvor: Mondo / WABetaInfo, YouTube/ Printscreen/ ColdFusion

Januar je bio težak mjesec za aplikaciju WhatsApp koja je bila na udaru javnosti zbog uslova korišćenja koji omogućuju toj kompaniji da razmijeni podatke sa kompanijom Facebook, u čijem je vlasništvu ta aplikacija.

Dobar dio korisnika se odlučio da pronađe alternativu, što su iskoristile aplikacije poput Telegrama i Signala.

Možda će vas zanimati:

Pokušao je WhatsApp na sve načine da povrati korisnike, ali bezuspješno, ni reklamni prostor u najpopularnijim novinama širom sveta im nije pomogao. Neuspešni pokušajevi gotovo da ne utiču na želju te kompanije da promeni sliku o sebi, što govori i najnoviji slučaj koji se pojavio u posljednjoj verziji WhatsApp beta aplikacije za Android korisnike. 

Naime, na ovoj test verziji aplikacije su se pojavili novi uslovi korišćenja, WhatsApp želi da još jednom objasni šta tačno predstavljaju. Nove fotografije ukazuju na to da WhatsApp želi uz pomoć grafike najjednostavnije da objasni da ne njuškaju po porukama i pozivima svojih korisnika. 

"Mi ne možemo da pročitamo vaše poruke ili da slušamo vaše pozive, pošto imaju end-to-end enkripciju. To se nikada neće promijeniti!" - ističu iz te aplikacije. Ti uslovi korišćenja su namijenjeni poslovnim preduzećima kako bi pružile što bolju uslugu, a bilo koja prikupljena informacija se ne koristi kako bi se profilisao korisnik za ciljane reklame od strane Facebook-a

Ukoliko i dalje imate WhatsApp, a niste prihvatili nove uslove korišćenja, očekujte da vam veoma brzo izađu ove poruke tih kompanija. Razlog za to je taj što će već 15. maja novi uslovi korišćenja stupiti na snagu.

(MONDO)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS