• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Photoshop za browser: Nema instalacije, sve potrebne funkcionalnosti su tu

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Najpopularniji alat za obradu slika stiže u browser.

 Photoshop za browser: Nema instalacije, sve potrebne funkcionalnosti su tu Izvor: SmartLife / Adobe Blog

Jedna od kompanija koja je u posljednjih nekoliko godina potpuno transformisala svoje aplikacije, modele korišćenja i pristup korisnicima je svakako Adobe. Sa sve više ljudi koji tablete koriste više nego računare, Adobe je ozbiljno zagrizao razvoj aplikacija za Android i iOS uređaje, trudeći se da iskoristi potencijal kojim raspolažu tableti i pametni telefoni.

Web transformacija

Jedna od novih informacija koje je Adobe objavio na svom blogu 26.20.2021. je da je u toku prijava za beta testiranje web verzije Adobe Photoshop alata za obradu fotografija. Ovo znači da ćete umjesto preuzimanja cijelog softverskog paketa i instaliranja na sve vaše računare prosto moći da otvorite web adresu, ulogujete se i nastavite rad sa bilo kog uređaja. Naravno, osim ako se niste odlučili da skupi Photoshop zamijenite nekim pristupačnijim alternativama.

Taj nivo fleksibilnosti jeste nešto što nedostaje, posebno za korisnike u pokretu koji moraju da koriste tuđe računare da bi izvršili neke izmjene u letu. U suštini, ono što Adobe sada radi je osnova iza mnogo šire priče o web aplikacijama - omogućavanju da svoj posao uvek možete da ponesete sa sobom i nastavite da ga radite na bilo kojem računaru.

Sve je potvrđeno

Adobe je zvanično najavio da će uskoro objaviti verziju Photoshop aplikacije koja je namenjena za web. Na blogu se navodi da ova verzija nije moćna kao puna aplikacija, i neke funkcionalnosti nedostaju, prije svega zbog ograničenja prirode web aplikacija, ali bi trebala da bude sasvim dobra za sve korisnike koji treba da obave neke leteće izmjene koje nisu prosto sječenje dijela i promjene veličine fotografija.

Prijava za beta fazu

Da biste se prijavili na beta program potrebno je da popunite anketu koja se nalazi ovde, nakon čega će vam biti javljeno da li možete da probate novi Photoshop prije drugih. Za sada postoji ograničenje u smislu da će novi Photoshop za web raditi samo u Chrome i Edge pregledačima, ali vjerujemo da će to da se promijeni dok program izađe iz beta faze.

Photoshop stigao na web
Izvor: YouTube / Adobe Creative Cloud

U svakom slučaju biće vrlo interesantno vidjeti šta je Adobe smislio, kako po pitanju funkcionalnosti, tako i po pitanju naknade za korišćenje svoje najpopularnije aplikacije. Adobe je nedavno predstavio ekstenziju za Chrome koja omogućava bazičnu izmenu PDF dokumenata direktno iz pregledača, bez instaliranja bilo kakve aplikacije. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je ovo koncept koji sve više uzima maha, i da je samo pitanje vremena kada će se najveći broj aplikacija koje svakodnevno koristimo potpuno prebaciti na web.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS