• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isporuka velikih paketa: Dron koji može da ponese 200 kilograma tereta

Autor Milan Živanović

Kompanija Volocopter je do nedavno bila najpoznatija po letećim taksijima s osamnaest rotora. Nedavno je predstavila i novi dron po imenu VoloDron, koji je specijalizovan za transport robe.

 Dron koji može da ponese 200 kilograma tereta Izvor: Smart Life/ Volocopter DB Schenker

Sve je više električnih letelica koje imaju sposobnost vertikalnog polijetanja i slijetanja (eVTOL), budući da će značajno uticati na mobilnost u prenaseljenim urbanim sredinama.

Njemačka kompanija Volocopter se polako probija u toj oblasti, jer bi projekat VoloPort mogao da ponudi rješenja za infrastrukturu koja je neophodna za funkcionisanje ovakvih „letećih vozila“.

Možda će vas zanimati

U fokusu je izgradnja objekata koji bi trebalo da omoguće vertikalna poletanja i slijetanja za leteće taksije i dronove za isporuku, ali i modeli letelica koje će moći da ponesu veći teret.

Kompanija nudi projekte po principu „uradi sam“, a ističe se da je VoloPort spreman za izgradnju, što znači da može da omogući objekte za polijetanje i prizemljenje koje mogu da funkcionišu potpuno nezavisno.

Kompanija Volocopter je do nedavno bila najpoznatija po letećim taksijima s osamnaest rotora. Nedavno je predstavila i novi dron po imenu VoloDron, koji je specijalizovan za transport robe.

Novi dron može da ponese do 200 kilograma tereta, a posljednji test let se odigrao u Njemačkoj – tačnije u Hamburgu. Izgleda da teret nije uticao na letenje, pa se dron kretao s lakoćom. Brzo se vinuo na 22 metra od tla, a u vazduhu je ostao tri minuta. Sada su na redu luke za slijetanje, a Volocopter već neko vrijeme planira njihovu izgradnju. Tako će dronovi moći bezbjedno da polijeću i slijeću, s putnicima ili s robom.

VoloDron test let
Izvor: Smart Life/ Volocopter

Još jedan uspješan let VoloDron modela je dokaz da Volocopter već zauzima značajno mjesto u industriji, a transportna mreža koju gradi je održiva, najpre zbog toga što koristi električne letelice. VoloDron je dio te flote, a prvi put je poletio još 2019. godine i od tada se redovno testira. .

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS