• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da sakrijete Instagram fotografije bez brisanja: Pomoć za one koji brzopleto dijele sadržaje

Autor Milan Živanović

Budući da fajlove često brišemo iz telefona, fotografije često ostaju sačuvane samo na društvenim mrežama, a mjesecima, čak godinama kasnije, su važne i one koje su nekad bile materijal za brisanje.

 Kako da sklonite fotografije sa Instagram profila bez brisanja Izvor: Smart Life/ Pexels/ Pixabay

Mnogo je korisnika koji na društvenim mrežama dijele sadržaje kojima kasnije nisu zadovoljni, ali i za to postoji rješenje.

Sigurno je da je najkraći put za uklanjanje nepoželjnih fotografija sa Instagram platforme brisanje, ali tu je i rješenje za one koji žele da ih sačuvaju u slučaju da se kasnije predomisle.

Možda će vas zanimati

To posebno važi za fotografije s porodicom i prijateljima, te za one koje čuvaju detalje iz važnih životnih događaja.

Budući da fajlove često brišemo iz telefona, uspomene ostaju sačuvane samo na društvenim mrežama, a mjesecima, čak godinama kasnije, su važne i one koje su nekad bile materijal za brisanje.

Instagram ima rješenje za one koji bi da čuvaju i svoje „loše“ snimke, te pruža opciju za sklanjanje postova s profila, ali bez trajnog brisanja. Za početak je potrebno da se pronađe fotografija koju korisnik želi da ukloni, te da se klikne na tri vertikalne tačke u gornjem desnom uglu. U meniju se potom bira opcija „Archive“, nakon čega fotografija nestaje s profila. To znači da drugi ne mogu da je vide, ali da nije trajno obrisana.

Sačuvajte Instagram postove bez brisanja
Izvor: Smart Life/ @How to Apps

Kada korisnik poželi da vrati fotografiju, potrebno je da otvori meni u okviru profila i klikne na „Archive“, te da u vrhu ekrana potom izabere „Post Archive“ kako bi uišao među arhivirane fotografije. Kada pronađe željeni post, ponovo klikne na tri tačke u gornjem desnom uglu, te na „Show on Profile“ (druga opcija je „Delete“, kojom se fotografija nepovratno briše).

Ćud je ljudska čudna rabota, pa se nerijetko žali za odbačenim stvarima. To važi i za Instagram fotografije, koje srećom mogu da se čuvaju i daleko od očiju javnosti.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS