• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posljednji pozdrav: Gasi se Internet Explorer

Autor Dušan Volaš

Kompanija Microsoft je najavila da 15. juna gasi legendarni Internet Explorer.

 Gasi se Internet Explorer Izvor: Pexels

Microsoft je najavio gašenje 27-godišnjeg pregledača interneta. Internet Explorer, najstariji pregledač kompanije, biće potpuno ugašen 15. juna.

Internet Explorer je lansiran 1995. kao dodatni paket za Windows 95. Microsoft je kasnije počeo da pruža program besplatno kao dio paketa.

Možda će vas zanimati

Skoro tri decenije star pretraživač dostigao je vrhunac 2003. godine, kada je držao čak 95% tržišta. Međutim, IE nije mogao da zadrži svoju poziciju, a njegova korisnička baza počela je drastično da opada pošto su drugi konkurenti predstavili svoje pregledače sa boljim korisničkim interfejsom i performansama.

Internet Explorer se vremenom pretvorio u podrazumijevani pregledač koji se koristi za instaliranje drugih pregledača.

POGLEDAJTE EVOLUCIJU IE:

"Budućnost Internet Explorer-a na Windows 10 leži u pregledaču Microsoft Edge“, rekao je Šon Lindersej, menadžer programa Microsoft Edge. "Ne samo da je Microsoft Edge brže, bezbjednije i savremenije iskustvo surfovanja od Internet Explorer-a, već se bavi i ključnim problemom - kompatibilnošću za starije, zastarjele veb stranice i aplikacije."

"Internet Explorer režim (IE mode) je ugrađen u Microsoft Edge, omogućavajući vam da vidite starije veb stranice i aplikacije zasnovane na Internet Explorer-u“, rekao je Lindersej.

"S obzirom da je Microsoft Edge sposoban da preuzme ovu, kao i druge odgovornosti, Internet Explorer 11, program za desktop računare, će biti ugašen i postupno će biti povučen iz podrške za određene verzije operativnog sistema Windows 10 od 15. juna 2022. godine."

Iako nam je izuzetno žao što ovaj legendarni pregledač odlazi na večni počinak, ne smijemo lagati ni vas, a ni sami sebe - jednostavno ga nismo koristili godinama. Ipak, dok živimo mi, živjeće i sjećanje na njega, kao i na naše prve korake koje smo napravili na internetu.

Zbogom IE, nećemo te zaboraviti.

Podijelite i vi neke lijepe trenutke koje ste doživjeli uz Internet Explorer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS