• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spremite se za odmor kao pravi profesionalac: Iskoristite ove Google Maps alatke

Autor Vesna Kerkez

Neka vam Google Maps aplikacija bude od koristi ovog ljeta

 Iskoristite prednosti Google Maps na putovanju Izvor: Pexels

Ako se spremate za putovanje, a dobro bi vam došlo malo digitalne asistencije, ne zanemarujte Google Maps aplikaciju.

Ova aplikacija, pored jednostavne navigacije, nudi pregršt funkcija koje će vas informisati o nadolazećem putovanju, te ga uveliko olakšati. Naravno, tu su i alati koji će vam pomoći kad stignete na odredište, a mi smo izabrali one najbolje.

Zaobiđite gužve

Za lakše putovanje i manje gužvi na odredištu može poslužiti opcija koja prognozira kakva je gužva na nekom mjestu prema višednevnom ili višemjesečnom uzorku. Area Business može vam sugerisati najbolje vrijeme za posjetu određenom mestu i kada ćete najmanje vremena provesti u redovima. Do ovih informacija se dolazi pritiskom na lokaciju prodavnica, kafića, restorana ili bilo čega drugog što poželite da posjetite.

Snađite se na novom mjestu uz Live View

Uz Live View korisnik može pomoću proširene stvarnosti vidjeti kuda treba da se kreće. Funkcija koristi kameru za skeniranje okolnih građevina i postavljanje putokaza ka vašem odredištu. Za aktivaciju izaberite željenu destinaciju, pritisnite Navigation, a zatim ikonicu s čovječuljkom i potom pritisnite Live View. Na ekranu će se pojaviti putokazi i imena ulica, što bi vam definitivno moglo pomoći pri snalaženju i orijentaciji.

Live View
Izvor: Inam Ghafoor

Zapamtite gdje ste parkirali

Kako bi aplikacija zapamtila gdhe ste parkirali vaš automobil, samo pritisnite na vašu lokaciju (plava tačka) i izaberite Save your parking. Oblježenu lokaciju možete pritisnuti prstom i dodati detalje poput sprata garaže ili vremena isteka parkinga, dodati fotografiju ili poslati lokaciju prijateljima.

Parking lokacija
Izvor: Techboomers

Uštedite na podacima - preuzmite mapu i rutu prije putovanja

Nema potrebe da trošite vaše mobilne podatke, preuzmite mapu. Pritisnite na ikonicu vašeg naloga, izaberite Offline Maps, a zatim Select your own map i izaberite prostor koji želite da vam bude sačuvan na uređaju.

Izmjerite udaljenost vazdušnom linijom

Ne želite uvijek da znate samo najbližu rutu - nekada vam je potrebna udaljenost vazdušnom linijom. Kako biste to izmjerili, potrebno je samo da izaberete početnu lokaciju, izaberete Measure disance opciju, a nakon toga prevučete metu do druge lokacije.

Planirajte cijelo putovanje, uključujući odmorišta

Ako planirate duže putovanje, uvijek možete unijeti i pauze i odmorišta, kako biste dobili precizniju procjenu dužine putovanja. Izaberite prvu lokaciju na kojoj želite da stanete, pritisnite Directions, zatim tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i na kraju izaberite Add stop. Unesite u polje gdje sve želite da stanete, sve do krajnje destinacije.

Želimo vam srećan put i lijep odmor!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS